Δ.Πεντέλης: Το μήνυμα δημάρχου κατά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μήνυμα αισιοδοξία, χαράς και αναγέννησης έστειλε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου Καψάλης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του δήμου.

Το μήνυμα του δημάρχου:

Ανοίγουμε σήμερα εδώ στο κέντρο της πόλης μας ένα εορταστικό 10ήμερο για τα παιδιά μας, για μας, για τη Μελισσιώτικη, τη Νεοπεντελιώτικη και την Πεντελιώτικη Κοινωνία.

Η περίοδος των γιορτών Χριστουγέννων και Νέου Έτους που ο Δήμος ανοίγει σήμερα, είναι περίοδος χαράς, γιορτής,

θρησκευτικής κατάνυξης και λατρείας για την άφιξη του θεανθρώπου.

Είναι όμως και περίοδος απολογισμού και προγραμματισμού για το κλείσιμο του 2017 και το άνοιγμα του 2018 αντίστοιχα.

Κυρίως όμως θα πρέπει να είναι περίοδος Ελπίδας για την Ελληνική κοινωνία σε μία εποχή που τα μηνύματα δείχνουν ότι τα αυτονόητα δεν είναι δεδομένα.

Μην ξεχνάμε ότι το γιορτινό τραπέζι δεν πρέπει να θεωρείται στρωμένο για όλους τους συνανθρώπους μας. Τις ημέρες αυτές οφείλουμε να σκεφτούμε τον συνάνθρωπο και να λειτουργήσουμε με αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης.

Η πατρίδα μας, στο σταυροδρόμι λαών και θρησκειών, κέντρο συμφερόντων, σε επαφή με τις εμπόλεμες ζώνες, χώρα υποδοχής χιλιάδων προσφύγων σε μία Ανατολική Μεσόγειο, καζάνι που βράζει με απρόβλεπτες παγκόσμιες συνέπειες, με κακούς γείτονες που την εποφθαλμιούν, δέχεται το βάρος όλων των συνεπειών.

Οφείλουμε να την διατηρήσουμε ως το δικό μας πατροπαράδοτο Ελληνικό καλύτερο κομμάτι του πλανήτη, το απαιτεί η ιστορία μας, ο Παγκόσμιος Ελληνικός Πολιτισμός και οι Επιστήμες που έχουν την βάση τους εδώ.

Εγγύηση ζωής και τιμής για την Ελλάδα, τους Έλληνες αποτελούν:
– Ο Θεός και ο Χριστιανισμός
– Η εθνική ενότητα
– Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
– Η εθνική ομοψυχία
– Η κοινωνική συνοχή
– Η ελπίδα μας, οι νέοι και τα παιδιά μας
– Τα σχολεία μας
– Οι κοινωνικοί μας ταγοί

Οι εμπειρίες της δύσκολης τελευταίας πενταετίας τουλάχιστον ας αποτελέσουν εφαλτήριο για μια νέα περίοδο ευθύνης και συνέπειας που μπορεί να δομηθεί ΜΟΝΟ με βάση την αξιοσύνη και την αυτοδημιουργία.

Για μας τους Έλληνες που υφιστάμεθα για τόσα χρόνια τις συνέπειες της μνημονιακής διακυβέρνησης, δεν θα πρέπει να ξαναγίνει σύμβολο και πρότυπο ο εύκολος πλουτισμός, ο ακούραστος πλούσιος σφετεριστής του Δημόσιου Χρήματος ούτε ο διαπλεκόμενος πολιτικάντης, που ανέδειξαν η ανοχή μας, ο κομματοκεντρισμός και το «δεν βαριέσαι, εγώ θα σώσω την Ελλάδα», «το σύστημα δεν αλλάζει».

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Για μας τους Μελισσιώτες και τους Πεντελιώτες που ζούμε σ’αυτές τις τρείς (3) ευλογημένες από το θεό πόλεις των Μελισσίων της Ν. Πεντέλης και της Πεντέλης, απόγονους Ποντίων, Μικρασιατών, Κυκλαδιτών και Σαρακατσαναίων,
ας είναι οι γιορτές αυτές περίοδος χαράς και ευλογίας για μας και τις οικογένειές μας στα πλαίσια μιας πατρίδας που βγαίνει από την πενταετή της μνημονιακή οικονομική σκλαβιά.

Ας υποδεχθούμε το 2018 με υγεία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο σε μία κοινωνία που συνειδητοποίησε ότι οι αρχές, οι αξίες, η καθαρότητα, η εργατικότητα, η διαφάνεια, η αξιοσύνη και η αυτοδημιουργία στηρίζουν το εισιτήριο για την Ελλάδα που οφείλουμε να έχουμε και όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε.

The post Δ.Πεντέλης: Το μήνυμα δημάρχου κατά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα