Νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης στο ποδόσφαιρο

Οι ερυθρόλευκοι υπέταξαν στον Πειραιά την Γουέστ Χαμ, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε σπουδαίο «διπλό» στην Σκωτία. Ηττήθηκαν ΠΑΟ και ΑΕΚ.

Συγκλονιστικός ο Ολυμπιακός στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός πέτυχε χθες την πρώτη του νίκη στον

Α’ Όμιλο του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν την αγγλική Γουέστ Χαμ με σκορ 2-1 στο Γ. Καραϊσκάκης με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ στο 33’, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμα τους μετά από αυτογκόλ το Ογκμπονά. Τα «σφυριά» κατάφεραν να μειώσουν στο 87’ με σουτ του Πακετά.

Αποτελέσματα

Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 2-1
Φράιμπουργκ – Μπάτσκα Τόπολα 3-1

Βαθμολογία

Γουέστ Χαμ 6
Φράιμπουργκ 6
Ολυμπιακός 4
Μπάτσκα Τόπολα 1


Θρίαμβος του ΠΑΟΚ στη Σκωτία

Με πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ πέτυχε την «μεγάλη απόδραση» από την Σκωτία, νικώντας την Αμπερντίν με 2-3 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Conference League. Οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ Μιόφσκι στο 50’ και Πολβάρα στο 58’, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τους Ντεσπότοφ στο 73’ και Βιερίνια στο 84’. Μετά από αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την συμμετοχή του στην επόμενη φάση του Conference League.

Αποτελέσματα

Άιντραχτ – Ελσίνκι 6-0
Αμπερντίν – ΠΑΟΚ 2-3

Βαθμολογία

ΠΑΟΚ 9
Άιντραχτ 6
Αμπερντίν 1
Ελσίνικι 1


«Λύγισε» στην Μασσαλία η ΑΕΚ

Η Ένωση γνώρισε την πρώτη της εκτός έδρας ήττα στον 2ο όμιλο του Europa League από την Μαρσέιγ με σκορ 3-1. Στο Βελοντρομ οι κιτρινόμαυροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Βιτίνια στο 27’ και αν και ισοφάρισαν με τον Πίνέδα στο 53, ηττήθηκαν μετά από τα γκολ του Χάριτ (πεν.) στο 60’ και Βερετού 69’ (πεν.)

Αποτελέσματα

Μαρσέιγ – ΑΕΚ 3-1
Μπράιτον – Άγιαξ 2-0

Βαθμολογία

Μαρσέιγ 5
ΑΕΚ 4
Μπράιτον 4
Άγιαξ 2


Άτυχος ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο

Οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι στον εντός έδρας αγώνα τους για τον 6ο όμιλο του Europa League και έχασαν από την Ρεν με σκορ 2-1. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με γκολ του Γκουίρι στο 7’ και του Καλιμουεντό στο 49’, με τους «πράσινους» να μειώνουν με τον Ιωαννίδη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 60’.

Αποτελέσματα

Παναθηναϊκός – Ρεν 2-1
Μακάμπι Χάιφα – Βιγιαρεάλ (δεν διεξήχθη)

Βαθμολογία

Ρεν 6
ΠΑΟ 4
Βιγιαρεάλ 3
Μακάμπι Χάιφα 1

Keywords
Τυχαία Θέματα