Κικίλιας: Σοβαρή η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την κατάσταση σε Κοζάνη και Δ. Αττική

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «μετά τη σημερινή ανακοίνωση κρουσμάτων του ΕΟΔΥ βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού στις περιοχές Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Γρεβενών, Πιερίας, Δράμας, Κοζάνης,

Ροδόπης, Πέλλας και Λάρισας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική είναι σοβαρή και για τον λόγο αυτό συνεδριάζει αυτήν την ώρα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

«Αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα» είπε ο κ. Κικίλιας, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν επιδημιολογικά δεδομένα και αντίστοιχα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τις περιοχές αυτές.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί

«Θα εμβολιάσουμε πρώτα απ’ όλα τους υγειονομικούς μας. Θα τιμήσουμε τους αγωνιστές στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Στη συνέχεια θα εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, από το πρωί της Πέμπτης το υπουργείο Υγείας, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι, θα επικοινωνήσει διαδοχικά με τηλεδιάσκεψη με όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν.

«Όταν μιλάμε για υγειονομικούς μιλάμε για όλο το προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες».

«Η έκκλησή μου προς αυτούς έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με τη δική τους προστασία μέσω του εμβολιασμού και εξίσου με την ασφάλεια των ασθενών μέσα στο νοσοκομείο ώστε να μειωθεί η πιθανότητα των ενδονοσοκομειακών μολύνσεων», συνέχισε.

Μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε ότι δεν πρόκειται για ένα μόνο εμβόλιο αλλά πολλών, αρκετά από τα οποία είναι σε διαδικασία προαγοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Λίαν συντόμως την οδό της αδειοδότησης θα πάρουν και άλλα δύο εμβόλιο. Οι δόσεις είναι η μία πίσω από την άλλη, σύμφωνα με τα συμβόλαια προαγοράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα