Η πρώτη εκστρατεία επικοινωνίας του ΤΕΚΑ είναι στον «αέρα»

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, έχουν ενταχθεί στο Ταμείο 350.000 νέοι και νέες ασφαλισμένοι, ενώ τα σωρευμένα κεφάλαια από εισφορές ανέρχονται σε 112 εκατ. ευρώ.

Έχοντας συμπληρώσει δύο χρόνια λειτουργίας, το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) απευθύνεται στοχευμένα στη νέα γενιά εργαζομένων, προκειμένου να ενημερώσει για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα της κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης.

Με κεντρικό μήνυμα «Επένδυσε σήμερα στο δικό σου αύριο!», η καμπάνια παρουσιάζει τα στοιχεία που διαφοροποιούν

το νέο σύστημα προς όφελος των νέων ασφαλισμένων, όπως είναι η δημιουργία «ατομικού κουμπαρά» για την αποταμίευση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης, η κρατική εγγύηση των εισφορών, η προοπτική για υψηλότερες επικουρικές συντάξεις και η δυνατότητα για συνεχή και πλήρη έλεγχο του ατομικού λογαριασμού, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής myTEKA.

Παράλληλα, με την εκστρατεία επικοινωνίας βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και οι λογαριασμοί του ΤΕΚΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, X (Twitter), LinkedIn, YouTube), με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των χρηστών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΕΚΑ, Κίμων Βολίκας, δήλωσε σχετικά: «Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το ΤΕΚΑ είναι η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους, αλλά και ευρύτερα με την κοινωνία. Σε αυτή την προσπάθεια, η επικοινωνία αποτελεί βασικό όχημα. Με την πρώτη μας καμπάνια θέλουμε να απευθυνθούμε στο ευρύ κοινό και, ειδικότερα, στους νέους, που είναι οι άμεσα ωφελούμενοι, ώστε να τους ενημερώσουμε και να τους παροτρύνουμε να ενταχθούν στο ΤΕΚΑ και να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος».

Σημειώνεται ότι το ΤΕΚΑ συστάθηκε το 2021, με την ψήφιση του νόμου «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» και αποτελεί μέρος του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Απευθύνεται κυρίως στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, ενώ, μέχρι τις 31/12/2024, οι ασφαλισμένοι στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ που έχουν γεννηθεί από 1/1/1987 μπορούν προαιρετικά να επιλέξουν αλλαγή ταμείου επικουρικής ασφάλισης και να μεταβούν στο ΤΕΚΑ.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, έχουν ενταχθεί στο Ταμείο 350.000 νέοι και νέες ασφαλισμένοι, ενώ τα σωρευμένα κεφάλαια από εισφορές ανέρχονται σε 112 εκατ. ευρώ.

Με το ΤΕΚΑ, οι εισφορές των νέων αποταμιεύονται στον ατομικό τους «κουμπαρά», προκειμένου να χτίσουν τη δική τους επικουρική σύνταξη. Με τον ατομικό λογαριασμό myTEKA, οι ασφαλισμένοι έχουν πλήρη έλεγχο των εισφορών τους και τη δυνατότητα για υψηλότερες αποδόσεις, με βάση επενδυτικά προγράμματα της επιλογής τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΤΕΚΑ εφαρμόζει αυστηρούς κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας, ισχυρό πλέγμα εξωτερικών και εσωτερικών ελέγχων, αρχές καλής διακυβέρνησης και βέλτιστες πρακτικές. Επενδύει στην υψηλή τεχνογνωσία, οργανώνεται με βάση τα πρότυπα αντίστοιχων ταμείων άλλων χωρών με επιτυχή πορεία, ασκεί δομημένη επενδυτική λειτουργία και στελεχώνεται από ανθρώπους με γνώση και εμπειρία στην επαγγελματική διαχείριση κεφαλαίων.

Keywords
Αναζητήσεις
i-proti-ekstrateia-epikoinonias-tou-teka-einai-ston-aera.htm
Τυχαία Θέματα