Η κινέζικη JT.com διεκδικεί την Currys

Ο Όμιλος απέρριψε πρόσφατα μια προσφορά της τάξης των 883 εκατομμυρίων δολαρίων από την Elliot Advisors.

Η κινέζικη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, JD.com, ανακοίνωσε ότι αξιολογεί μια ενδεχόμενη εξαγορά της βρετανικής Currys (πρώην ιδιοκτήτρια της Κωτσόβολος).

Η ανακοίνωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθούν οι μετοχές της ετα.ιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών

στα ύψη και να ανοίξει έναν «πόλεμο» προσφορών καθώς ο Όμιλος απέρριψε πρόσφατα μια προσφορά της τάξης των 883 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταδίδει το Reuters.

Η Currys επιβεβαίωσε στο βρετανικό χρηματιστήριο ότι η προσφορά προήλθε από την Elliot Advisors, η οποία αποτιμούσε την Currys με 62 λίρες ανά μετοχή, αλλά απορρίφθηκε καθώς θεωρήθηκε πολύ χαμηλή και υποτιμούσε σημαντικά την εταιρεία.

Οι μετοχές της Currys σημείωσαν άνοδο έως και 37% στο άνοιγμα του χρηματηστηρίου τη Δευτέρα.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη πηγές της, ανέφερε την Κυριακή ότι εκπρόσωποι της JD.com είχαν έρθει σε επαφή με την Currys και είχαν διερευνητικές συνομιλίες τις τελευταίες εβδομάδες.

Η JD.com ανέφερε σε δήλωσή της ότι «βρίσκεται σε πολύ προκαταρκτικά στάδια αξιολόγησης μιας πιθανή συναλλαγή που μπορεί να περιλαμβάνει προσφορά μετρητών για το σύνολο του εκδιδόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Currys».

Η Currys, η οποία στο παρελθόν διαχειριζόταν τις μάρκες Dixons και Carphone Warehouse στη Βρετανία προτού επικεντρωθεί στο brand Currys, δυσκολεύτηκε να αυξήσει τα κέρδη της τα τελευταία χρόνια καθώς τα εισοδήματα των καταναλωτών έχουν συμπιεστεί από τον υψηλό πληθωρισμό.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει το 54% της αξίας τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται ως επι το πλείστον στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία ενώ έχει παρουσία στις Σκανδιναβικές χώρες και απασχολεί συνολικά 28.000 άτομα

Η Currys, να σημειωθεί ότι πούλησε το περασμένο έτος την Κωτσόβολος στη ΔΕΗ έναντι 156 εκατομμυρίων λιρών.

Keywords
Αναζητήσεις
i-kineziki-jtcom-diekdikei-tin-currys.htm
Τυχαία Θέματα