Νέα «μάχη» αγοραστών-πωλητών στο Χρηματιστήριο

Σε στενό εύρος τιμών, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το πρόσημο, το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται πάνω από τις 1.400 μονάδες, αναζητώντας νέα υψηλά. Για άλλη μία φορά έχουμε εναλλαγή στους πρωταγωνιστές, σε μία συνθήκη που διατηρεί την εγχώρια αγορά σε επίπεδα ρεκόρ, αποτρέποντας τις βίαιες ρευστοποιήσεις.

Έχοντας πάρει ώθηση από τον πρώτο γύρο των εταιρικών αποτελεσμάτων, το Χρηματιστήριο ετοιμάζεται για την έκδοση του πενταετούς

ομολογιακού δανείου έως 130 εκατ. ευρώ της Intralot. Η περίοδος εγγραφών θα λάβει χώρα μεταξύ 21 και 23 Φεβρουαρίου, ενώ το εύρος απόδοσης θα ανακοινωθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, τα βλέμματα στρέφονται στην αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου τη Δευτέρα 4 Μαρτίου. Την ερχόμενη Τέταρτη (21/2) είναι προγραμματισμένη η τακτική δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ, ενώ το πρωί της Πέμπτης (22/2) θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης ο ΟΤΕ.

Με το Χρηματιστήριο να προέρχεται από τέσσερις σερί ανοδικές εβδομάδες και κλείσιμο κοντά σε υψηλό 13 ετών, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται σήμερα κατά 0,36% στις 1.410,44 μονάδες, που είναι και το υψηλό ημέρας, με τις 1.403,23 μονάδες να αποτελούν το χαμηλό ημέρας.

Ο FTSE 25 κερδίζει 0,31% στις 3.425,15 μονάδες, ο Mid Cap κινείται υψηλότερα κατά 0,37% στις 2.412,38 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,11% στις 1.227,43 μονάδες.

Κέρδη άνω του 2% σημειώνουν η Quest Holdings και η Ελλάκτωρ, παίρνοντας την «σκυτάλη» από την πρόσφατη υπεραπόδοση της Coca Cola και της Τρ. Πειραιώς. Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζουν οι τίτλοι της Intralot και της Intrakat, με τη δεύτερη να καταγράφει υψηλό άνω των 14 ετών.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τις μεγαλύτερες μεταβολές στο ταμπλό

#Χρηματιστήριο_Αθηνών
Keywords
Αναζητήσεις
nea-machi-agoraston-politon-sto-chrimatistirio.htm
Τυχαία Θέματα