Tripadvisor: Σε ποιο ελληνικό χωριό ταξιδεύουν οι Αμερικανοί τον χειμώνα

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε νησί. 

Ένα χωριό έκπληξη βρίσκεται ανάμεσα στους 10 ανερχόμενους προορισμούς για τις διακοπές των Αμερικανών αυτό το χειμώνα, σύμφωνα με το δείκτη της Tripadvisor «Winter Travel Index».

Σύμφωνα με τη λίστα, πρόκειται για το Ημεροβίγλι Σαντορίνης, το οποίο εντοπίζεται στην 8η θέση ανερχόμενων προορισμών παγκοσμίως, βάσει στοιχείων αναζήτησης από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από

τα στοιχεία της Tripadvisor, το 58% των Αμερικανών θα ταξιδέψουν αυτή τη χειμερινή σεζόν έναντι 59% πέρυσι, ωστόσο το αντίστοιχο ποσοστό του 2023 για τις γενιές Millennial και GenZ ανεβαίνει στο 63% και 68% αντίστοιχα. Στην πλειονότητά τους (91%) σχεδιάζουν ταξίδια για ειδικούς εποχιακούς λόγους, όπως χειμερινά φεστιβάλ (36%), χειμερινά σπορ και δραστηριότητες (30%), σχολικές διακοπές (30%) και εθνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές διακοπές (43%).

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία (73%) αναφέρει ότι τα ταξίδια είναι εξαιρετικά σημαντικά για αυτούς και ότι θα τα έχουν ως προτεραιότητα αυτή τη σεζόν και το 2024.

Για το 40% η επιλογή ημερομηνίας διακοπών επηρεάζεται από τη διακύμανση των τιμών, ωστόσο ο παράγοντας του κόστους δεν είναι απαγορευτικός. Το 93% που σκοπεύει να ταξιδέψει αυτό το χειμώνα, θα πραγματοποιήσει τις ίδιες ή μεγαλύτερες δαπάνες σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ το 57% θα ταξιδέψει σύμφωνα με τον προγραμματισμό του αυτή τη σεζόν ανεξάρτητα από τον οικονομικό παράγοντα.

Από το 34% που ανέφερε ότι θα αλλάξει τα ταξιδιωτικά σχέδια λόγω οικονομικών παραγόντων, δεν επηρεάζονται όλοι αρνητικά καθώς αναφέρουν ως λόγους για να αναβαθμίσουν τα σχέδια χειμερινών διακοπών τον χαμηλότερο πληθωρισμό και τις τιμές καυσίμων, την ισχύ της ισοτιμίας συναλλάγματος και τη θετική αλλαγή στην οικονομική συγκυρία.

Ο δείκτης της Tripadvisor καταγράφει επίσης ότι το ένα τέταρτο (25%) θα πραγματοποιήσει περισσότερα ταξίδια και το 30% μεγαλύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα