Frédéric Biousse: Από τα παγκοσμίου φήμης brands Cartier, Ferragamo στην Ελλάδα για business σε ξενοδοχεία

Την είσοδό της στη ελληνική αγορά real estate και πολυτελούς ξενοδοχειακού τουρισμού πραγματοποιεί η γαλλική εταιρεία Les Domaines de Fontenille, με τη σύσταση δική της θυγατρικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr η γαλλική εταιρεία συνέστησε προσφάτως νέα εταιρεία

την Fontenille Greece με σκοπό την εκμετάλλευση και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και πιο συγκεκριμένα αγοραπωλησίες ακινήτων, ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων σύντομης διαμονής.

H Les Domaines de Fontenille είναι εταιρεία της τελευταίας δεκαετίας. Λειτουργεί επτά ξενοδοχεία στη Γαλλία και Ισπανία ενώ έχει αναπτύξει και δραστηριότητες αγροτουρισμού, εξαγοράζοντας και ανακαινίζοντας παλαιά αγροκτήματα, συνδυάζοντας τη διαμονή με το καλό φαγητό και ποτό. Έτσι άλλωστε ξεκίνησε η ενασχόληση των δύο ιδρυτών της με τον ξενοδοχειακό κλάδο, αγοράζοντας κτήμα και οίκημα του 1638 (Domaine de Fontenille) στη Νότια Γαλλία.

Μάστερ των πολυτελών brands

Ενδιαφέρον έχει ότι στην ελληνική θυγατρική συμμετέχουν στη διοίκηση οι ίδιοι οι ιδρυτές δηλαδή ο Frédéric Olivier Biousse και ο σύζυγός του Guillaume Francois Foucher.
Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι ο Frédéric Biousse προέρχεται από το χώρο των επιχειρήσεων και του χρήματος. Ο 52χρονος Biousse με σπουδές στην Ecole Central Paris, θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στη δημιουργία πολυτελών εμπορικών σημάτων για καταναλωτικά αγαθά. Εκανε καριέρα στην Cartier, στα πολυκαταστήματα Le Printemps και βρέθηκε να είναι μέτοχος στo γαλλικό όμιλο SMCP (Sandro Maje Claudie Pierlot Group), τον οποίο γλίτωσε από τη χρεοκοπία, πουλώντας στη συνέχεια στo αμερικανικό private equity fund, KKR. Εν συνεχεία ασχολήθηκε με τα ξενοδοχεία και συνέστησε εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου την Experienced Capital Partners.
Προσφάτως, στις αρχές Οκτωβρίου 2021, ο Biousse ορίστηκε μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της πολύ γνωστής ιταλικής φίρμας Salvatore Ferragamo.
Ο Biousse δε βρίσκεται συχνά στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων που ίδρυσε αλλά στο κτήμα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Domaine de Fontenille στη Νότια Γαλλία. Το κτήμα περιλαμβάνει 91 στρέμματα αμπέλια, κελάρι οινοποίησης, 19 υπνοδωμάτια, μια αίθουσα υποδοχής (ανακαινισμένο θολωτό κελάρι του 17ου αιώνα), ένα κέντρο σύγχρονης τέχνης και δύο εστιατόρια το Le Champ des Lunes με αστέρι Michelin και το Bistrot d'Amélie.
Το καλοκαίρι, το κτήμα φιλοξενεί μουσικά κοκτέιλ πάρτι και υπαίθριες συναυλίες.
Η Ελλάδα πάντως είναι η τρίτη μεσογειακή όπου επεκτείνει η εταιρεία. Ο όμιλος έχει ήδη αναπτύξει το ξενοδοχείο Les Bords de Mer στη Μασσαλία, το le Domaine de Fontenille στο Lauris (Luberon), le Domaine de Primard στην πόλη Guainville, το Santa Ponsa και TorreVella στις Βαλεαρίδες Νήσους, το Les Hortensias du Lac στο Hossegor (Γαλλία) και το 70 Hectares… et l’ Ocean στον Ατλαντικό Ωκεανό στην Seignosse (Γαλλία).

Σίγουρα, η είσοδος του επιτυχημένου επιχειρηματία αποτελεί θετική εξέλιξη για τη χώρα, η οποία δεν παύει να αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης για το διεθνές τζετ σετ και γιατί όχι μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες δραστηριότητες του γάλλου μέτρ των πολυτελών εμπορικών σημάτων.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα