ELVALHALCOR: Προχωρά τη νέα μεγάλη επένδυση

Παρά το γεγονός ότι η ELVALHALCOR βρέθηκε αντιμέτωπη τόσο με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID 19 αλλά και την υπόθεση της έρευνας στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο επιβολής antidumping δασμών, εντούτοις κατάφερε να κλείσει το 2020 με σαφώς καλύτερες επιδόσεις έναντι του ανταγωνισμού.

Όπως μεταδίδει το capital.gr, ενδεικτικά στην αγορά του αλουμινίου, την ίδια στιγμή που η ELVALHALCOR έκλεισε τη χρονιά με υποχώρηση 3,5% σε όγκο, ένας

από τους κυριότερους ανταγωνιστές στην Ευρώπη δημοσίευσε μείωση κατά 10%.

Αντίστοιχα στο χαλκό, ενώ η ELVALHALCOR πέτυχε αύξηση των πωλήσεων σε όγκο κατά 4%, μεγάλος ανταγωνιστής έκλεισε τη χρονιά με μείωση κατά 15%. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία για την πορεία της ζήτησης χαλκού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώθηκε πτώση κατά 13,5%.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα του 2020, εμφάνισε εξαιρετικές επιδόσεις κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όταν και καταγράφηκε το πολύ θετικό rebound στη ζήτηση, με την ELVALHALCOR να πετυχαίνει να αντιμετωπίσει θετικά τις προκλήσεις της πανδημίας, διατηρώντας αδιάλειπτη τη λειτουργία των εργοστασίων και διασφαλίζοντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής για το προσωπικό.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η θετική πορεία της ζήτησης όπως καταγράφηκε στο Δ᾽ τρίμηνο του 2020, συνεχίζεται και το 2021, ιδιαίτερα στην αγορά του χαλκού όπου μάλιστα το Φεβρουάριο είχαμε λόγω της αυξημένης ζήτησης και ιστορικό ρεκόρ στις τιμές που ξεπέρασαν τα 7800 δολάρια.

Η άλλη θετική εξέλιξη για την εταιρεία αφορά στην υπόθεση antidumping που ολοκληρώθηκε με μηδενικούς δασμούς για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια δικαίωση των ισχυρισμών της ELVALHALCOR, η οποία εξαρχής υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν κάνει dumping τιμών στις ΗΠΑ αλλά αντίθετα θεωρεί την αμερικανική αγορά ως μια εξαιρετικά κερδοφόρα αγορά.

Η θετική εξέλιξη στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την αναμενόμενη επιβολή εισαγωγικών δασμών για τα κινεζικά προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά, αναμένεται να ευνοήσουν περαιτέρω τις πωλήσεις της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται βελτίωση των πωλήσεων προς την αμερικανική αγορά η οποία στο παρελθόν είχε φτάσει να αντιπροσωπεύει το 14% των πωλήσεων για να πέσει στο 6% πέρυσι.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αρχές επέβαλαν δασμούς σε άλλους ανταγωνιστές στις ΗΠΑ γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις ισορροπίες της αμερικανικής αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις επενδύσεις η ELVALHALCOR μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου επενδυτικού κύκλου ύψους 150 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση του νέου θερμού έλαστρου, που ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία, ξεκινά νέο μεγάλο πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ με στόχο την αξιοποίηση της νέας παραγωγικής δυναμικότητας.

Η νέα επένδυση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα ψυχρό έλαστρο έξι ράουλων καθώς και μια νέα γραμμή βαφής για την παραγωγή προϊόντων με υψηλότερη ζήτηση όπως οι συσκευασίες τροφίμων και ποτών, με μεγάλα makro – trends.

Με το νέο επενδυτικό κύκλο, μέχρι το 2023 αναμένεται να αυξηθεί η δυναμικότητα της ELVALHALCOR από τους 360 χιλιάδες τόνους στους 520 χιλιάδες τόνους

Keywords
Τυχαία Θέματα