Υπεγράφη η συμφωνία για τη μεταβίβαση του 28% της Reggeborgh στη ΓΕΚ Τέρνα

Σε Γεώργιο Περιστέρη και εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μαριάννας Λάτση θα μεταβιβαστεί σήμερα το 28% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Με υψηλό κεφαλαιακό κέρδος αποχωρούν οι Ολλανδοί. Δεν υπάρχει, επισήμως, τρίτος αγοραστής.

Έπεσαν αργά χθες το βράδυ οι υπογραφές στη συμφωνία μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών που κατέχει η ολλανδική Reggeborgh στη ΓΕΚ

σε εταιρείες συμφερόντων Γεώργιου Περιστέρη και οικογένειας Μαριάννας Λάτση. Η μεταβίβαση του περίπου 28% που διατηρούν σήμερα στον εγχώριο κατασκευαστικό όμιλο αναμένεται εντός της συνεδρίασης καθώς έχει ολοκληρωθεί από χθες και μέρος της απαραίτητης τεχνικής προεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η πλευρά Περιστέρη θα αγοράσει περίπου 8 με 9 εκατ. μετοχές της ΓΕΚ, ενισχύοντας το ποσοστό της κατά 7,7% με 8,7%.

Το υπόλοιπο ποσοστό της Reggeborgh θα μεταβιβαστεί σε εταιρείες συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση. Επισήμως, δεν υπάρχει τρίτος ενδιαφερόμενος αγοραστής. Η Reggeborgh αποεπενδύει με αξιοσημείωτο κεφαλαιακό κέρδος καθώς διπλασιάστηκε η αξία της επένδυσής της. Υπενθυμίζεται ότι είχε αγοράσει το μεγαλύτερο τμήμα του ποσοστού που κατείχε η York Capital με μέση τιμή περίπου στα 4,8 ευρώ ανά μετοχή και το ποσοστό της οικογένειας Καμπά στα 5,5 ευρώ ανά μετοχή.

Reggeborgh: Πουλάμε το σύνολο της συμμετοχής στη ΓEΚ Τέρνα

Η Reggeborgh Invest ανακοίνωσε ότι «μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία.

Η Reggeborgh Invest θα προχωρήσει στις σχετικές, λεπτομερείς ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%.

Η Reggeborgh Invest καταλήγει στην ανακοίνωση ότι θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα, γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα