EL Café: Βλέπει τζίρο 70 εκατ. ευρω για φέτος

Αύξησε κατά 32,68% τις πωλήσεις  της το 2022 προσθέτοντας 14 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών της που ανήλθε σε 56,9 εκατ. ευρώ.

Αρκετά ψηλά βάζει τον πήχη για την φετινή χρονιά η Βασίλειος Αναστασόπουλος Α.Ε., με τον διακριτικό τίτλο El Cafe, που δραστηριοποιείται στον κλάδο εισαγωγής και εμπορίας ωμού-πράσινου καφέ στην Ελλάδα. «Το 2023 αναμένεται να είναι μια δυνατή χρονιά για την εταιρεία

μας και ελπίζουμε ο τζίρος να αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ και τα καθαρά της κέρδη να κινηθούν στο επίπεδο των 4 εκατ. ευρώ καταλαμβάνοντας μακράν, την πρώτη θέση στον κλάδο μας πανελληνίως» αναφέρεται στην οικονομική έκθεση για την χρήση 2022.

Την προηγούμενη χρονιά ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 14 εκατ. ευρώ ή κατά 32,68 % και ανήλθε σε 56,9 εκατ. ευρώ από έναντι 42.9 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης 2021. Επίσης η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη 3 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να σημειωθεί πως υποχώρησαν κατά σε σχέση με τα 4,2 εκατ. ευρώ του 2021.

«Η χρήση του 2022 (όπως και αυτή του 2021) ,πρέπει να χαρακτηρισθεί ως εξαιρετική χρονιά για την εταιρεία μας και θα πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στον οξύ ανταγωνισμό που δεχόμαστε ,στο ύψος των πιστώσεων που παρέχουμε στην πελατεία μας ,στην μείωση του χρόνου πίστωσης και βέβαια στα υπόλοιπα των μικρών πελατών» σημειώνει πάντως η διοίκηση της εταιρείας, που έχει έγκρίνει μέρισμα 1,5 εκατ. ευρώ για την προηγούμενη χρήση.

23 χρόνια στους δρόμους του καφέ

Η εταιρεία Βασίλειος Αναστασόπουλος Α.Ε., με τον διακριτικό τίτλο El Cafe, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2000. Όμως η ιστορία της πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, αφού ο ιδρυτής της, Βασίλης Αναστασόπουλος, είναι ενεργός στο εμπόριο του καφέ από το 1977 ως διευθυντής σε εταιρεία εισαγωγής και εμπορίας ωμού-πράσινου καφέ. Το 1985, ανέλαβε οικονομικός και εμπορικός διευθυντής στην ΠΡΟΜΕΤ (θυγατρική του ΕΟMMEX), η οποία είχε αναλάβει την αποκλειστική εισαγωγή και εμπορία ωμού-πράσινου καφέ για ολόκληρη την Ελλάδα. Το 1986, ιδρύθηκε η Συνεταιριστική ΠΕΣΚΑΦΕ, η οποία ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή του καφέ στην Ελλάδα και ο Βασίλη Αναστασόπουλος υπήρξε γενικός και οικονομικός διευθυντής της από την αρχή έως το τέλος της.

Συμπυκνώνοντας σε αυτήν όλη τη γνώση, την εμπειρία και το μεράκι από τη μακρά και άκρως επιτυχημένη πορεία του στον κλάδο της εισαγωγής και εμπορίας του ωμού-πράσινου καφέ στην Ελλάδα, ίδρυσε το 2000 την El Cafe. Η El Cafe υπήρξε πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά, αφού πρώτη εισήγαγε διαφορετικές ποικιλίες και προελεύσεις ωμού καφέ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην παραγωγή καφέ espresso από τις ελληνικές βιοτεχνίες-βιομηχανίες παραγωγής καφέ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της πελατείας της, που την ανέδειξαν την πρώτη εισαγωγική και εμπορική εταιρεία ωμού-πράσινου καφέ στην Ελλάδα.

Διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο προμηθευτών σχεδόν σε όλες τις καφεπαραγωγικές χώρες, έχοντας απευθείας επαφή με τους παραγωγούς και αποκλειστικούς συνεργάτες στις χώρες αυτές, διασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητα αλλά και τη σταθερότητα της πρώτης ύλης για τους πελάτες της. Για αυτό δημιούργησε το Q.Lab, ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο τμήμα, στο οποίο πραγματοποιείται το quality control όλων των καφέδων που εισάγονται. Παράλληλα, στο Q.Lab πραγματοποιούνται εργασίες R&D για τη βελτίωση των τελικών προϊόντων των πελατών, αλλά και βασικά κομμάτια εκπαίδευσης.

Η El Cafe προμηθεύει σήμερα τις περισσότερες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις παραγωγής καφέ espresso στην Ελλάδα, παραμένοντας αμιγής εταιρεία εισαγωγής και εμπορίας ωμού-πράσινου καφέ. Σημειώνεται πως έχει πιστοποιηθεί για την εισαγωγή και εμπορία βιολογικών προϊόντων από την Bio Hellas καθώς και προϊόντων RFA από τη Rain Forest Alliance

Keywords
Αναζητήσεις
el-caf-vlepei-tziro-70-ekat-evro-gia-fetos.htm
Τυχαία Θέματα