Bogdanovic (Coca Cola HBC): Προωθητικές ενέργειες για καλύτερη ισορροπία μεταξύ μείγματος τιμών και όγκων

Η προσεκτική στρατηγική για το καλοκαίρι και οι αναπροσαρμογές στις τιμές συνέβαλαν στην ανάκαμψη από τις υψηλές επιβαρύνσεις στα λειτουργικά κόστη, ανέφερε.

Η υποχώρηση που καταγράφει η κατανάλωση κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο οδηγούν την Coca Cola HBC σε ακόμα πιο προσεκτική διαχείριση των τιμών των προϊόντων του, ενώ μέσα από εντατικοποίηση προωθητικών ενεργειών αναμένει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ μείγματος τιμών και όγκων, όπως ανέφερε

ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Zoran Bogdanovic σε τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των οικονομικών μεγεθών του ομίλου για το 9μηνο,

«Η προσεκτική στρατηγική για το καλοκαίρι και οι αναπροσαρμογές στις τιμές συνέβαλαν στην ανάκαμψη από τις υψηλές επιβαρύνσεις στα λειτουργικά κόστη, οδηγώντας ακόμα ένα τρίμηνο ισχυρής οργανικής ανάπτυξης», τόνισε και εξήγησε: «Η εξελιγμένη διαχείριση της αύξησης των καθαρών εσόδων, μέσω της αξιοποίησης δεδομένων, πληροφοριών και αναλύσεων, μας βοηθούν να προσαρμόζουμε τις πρωτοβουλίες μας και την εκτέλεση της στρατηγικής μας στα διαφορετικά καταναλωτικά περιβάλλοντα και να ισορροπούμε επιτυχώς ανάμεσα στη διατήρηση προσιτών τιμών και στην παροχή προϊόντων υψηλής αξίας».

Παραδέχθηκε πως «υπάρχει κάποια επιβράδυνση στην κατανάλωση η οποία είναι πιο ορατή σε κάποιες αγορές σε σχέση με άλλες. Στην Ευρώπη είναι ορατή. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην οικονομική προσιτότητα στο μέλλον. Ως εκ τούτου στο μέλλον, θα δούμε μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ του μείγματος τιμών και του όγκου, καθώς θα δώσουμε περισσότερο χώρο στα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες που θα βρίσκονται πίσω από τους όγκους πωλήσεων».

Έτσι, εκτός από ανατιμήσεις στα προϊόντα, η Coca Cola HBC έχει προχωρήσει και σε αλλαγές στις συσκευασίες, όπως μείωση στον όγκο, περιορισμό των πολυσυσκευασιών ενώ υιοθετεί ένα μοντέλο custom made προωθητικών ενεργειών ανά αγορά.

Η διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε και στο δύσκολο ελληνικό καλοκαίρι λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών και πλημμυρών. «Δεδομένης της στενής σχέσης που έχει αναπτύξει με την ελληνική αγορά, ο όμιλος συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους συνεργάτες που βίωσαν δύσκολες καταστάσεις το καλοκαίρι λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών και πλημμυρών που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Zoran Bogdanovic.

«Προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των ανθρώπων μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πελάτες και την κοινωνία, συνδράμοντας σε κάθε προσπάθεια ανάταξης», σημείωσε.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο κ. Bogdanovic, «συνεχίζουμε να επενδύουμε στο μέλλον μας, με σαφή εστίαση στην επίτευξη των στόχων μας σε σχέση με τη βιωσιμότητα. Στην Αυστρία, εισαγάγαμε μια πρωτοπόρα για τη βιομηχανία εναλλακτική στην πλαστική μεμβράνη συσκευασίας για τις πολυσυσκευασίες φιαλών μελλοντικής κατανάλωσης, ενώ στη Ρουμανία επενδύσαμε σε δυνατότητες ανακυκλωμένου PET ώστε να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική κυκλικότητα των συσκευασιών. Επιβεβαιώνουμε τις κατευθυντήριες γραμμές μας για ισχυρή ανάπτυξη το 2023 και, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σε επίπεδο μακροοικονομικού περιβάλλοντος, παραμένουμε σε πολύ καλή θέση ως προς την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων μας».

Keywords
Αναζητήσεις
bogdanovic-coca-cola-hbc-proothitikes-energeies-gia-kalyteri-isorropia-metaxy-meigmatos-timon-kai-ogkon.htm
Τυχαία Θέματα