Together X: Το μεγαλύτερο event της χρονιάς έχει την υπογραφή της Momentum Athens

Μία βραδιά γεμάτη μουσική, χορό, μοναδικές εμπειρίες, live εμφανίσεις από δημοφιλείς Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, γεύσεις και γνωριμίες, αλλά και αξέχαστες αναμνήσεις. Πρόκειται για το «Together X», ένα ξεχωριστό event που δημιουργήθηκε από την ομάδα της Momentum Athens, την Philip Morris International (PMI) και τους συνεργάτες της και αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα

γεγονότα της χρονιάς.

Πως φτάσαμε, όμως, μέχρι εδώ;
Με φόντο την ελληνική πρωτεύουσα και διάθεση για διεθνή απήχηση, η Momentum Athens, μέρος της McCann Worldgroup, δημιούργησε ένα από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα του marketing και του ψυχαγωγικού χώρου, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023. Το «Together X» event στο The Ellinikon Experience Park κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 4.000 καλεσμένους, προσελκύοντας κοινό από την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο. Δημιουργώντας, έτσι, ένα αξέχαστο event που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη τους.

Πίσω από αυτό το μοναδικό γεγονός κρύβεται ένας μοναδικός συνδυασμός δημιουργικότητας, συνεργασίας και συντονισμού, με τη συμμετοχή τόσο των διοργανωτών, όσο και των ίδιων των καλεσμένων.

To concept διαμορφώθηκε μέσα από μια σειρά από συνεργατικά workshops τα οποία διοργανώθηκαν από την PMI με τη συμμετοχή της McCann Worldgroup και της Battle Royal Studios (BRS) από το Βερολίνο. Η Battle Royal Studios διαμόρφωσε το τελικό design της εκδήλωσης και το υλοποίησε σε συνεργασία με τη Momentum Athens, μέρος της McCann Worldgroup και τη Magna Events.

Τα 75.000 τετραγωνικά μέτρα του The Ellinikon Experience Park μεταμορφώθηκαν σε έναν ξεχωριστό τιρκουάζ παράδεισο, ο οποίος προσέφερε απροσδόκητες στιγμές συναρπαστικής ψυχαγωγίας, σε μία βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.

Γιατί εκπλήξεις;
Το unexpected στοιχείο είχε κεντρικό ρόλο σε αυτή τη γιορτή, με σκοπό η ίδια η βραδιά να αποτελεί μία μεγάλη έκπληξη για όλους όσους ήταν εκεί. Από τους καλεσμένους και τις live εμφανίσεις των καλλιτεχνών, μέχρι τις εμπειρίες και τις διαφορετικές δραστηριότητες τις βραδιάς, το κοινό βρέθηκε μπροστά σε ένα απρόσμενο γεγονός, το οποίο θα θυμούνται για καιρό. Και θα το θυμούνται για καιρό καθώς αυτή η experiential επικοινωνία μαζί τους απέδειξε και έμπρακτα ότι το συγκεκριμένο brand δεν μένει στην παθητική επικοινωνία και έμπρακτα πλέον κάνει κομμάτι του τους καταναλωτές του, για την ακρίβεια τους βάζει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μία βιωματική εμπειρία γεμάτη χαρά και αισιοδοξία.

Οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν με τις αισθήσεις τους, ενώ παράλληλα απήλαυσαν αποκλειστικά bespoke cocktails, δημιουργημένα από τον mixologist Άρη Χατζηαντωνίου, αλλά και απρόβλεπτες γευστικές εμπειρίες με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου. Στιγμές τις οποίες είχαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν με τον πιο unexpected φωτογραφικό τρόπο. Αλλά η δημιουργικότητα και οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί. Σε ειδικά διαμορφωμένο corner, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ρομπότ να τυπώνει το λογότυπο του project πάνω σε ένα σφηνάκι και ακόμα πολλές unexpected εμπειρίες.

Μας ήταν αρκετές αυτές οι εκπλήξεις; Όχι!
Η βραδιά συνεχίστηκε, με τις εκπλήξεις να κορυφώνονται και να αποκαλύπτονται μία μία στο κοινό. Καθώς η βραδιά προχωρούσε και η διάθεση ανέβαινε, οι καλεσμένοι είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν έξι αποκλειστικές live εμφανίσεις από μεγάλα ονόματα της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Και όχι μόνο αυτό. Η βραδιά πλαισιώθηκε από δύο μοναδικά DJ sets, ενώ οι μουσικές εμπειρίες εξελίχθηκαν σε τρία διαφορετικά stages. Η βραδιά, όμως, δεν είχε μόνο μουσική. Δύο εντυπωσιακά drone shows στόλισαν τον Αθηναϊκό ουρανό και έκαναν τη γιορτή να λάμψει, δίνοντας παλμό στην εκδήλωση και τραβώντας τα βλέμματα του κοινού!

Ο απόηχος της μεγάλης γιορτής «Together X»;
Οι ιστορίες μιλούν από μόνες τους. Πρόκειται για ένα βράδυ που γέμισε το κοινό με αναμνήσεις και αμέτρητους λόγους να θέλουν να ζήσουν μία αντίστοιχη βραδιά, ξανά και ξανά. Μέσα από τη δύναμη της συνεργασίας και της καινοτομίας, δημιουργήσαμε όλοι μαζί μία γιορτή ορόσημο για όλα όσα μας φέρνουν πιο κοντά. Και τώρα, ανυπομονούμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον!

Πως έζησαν οι διοργανωτές της βραδιάς, αυτή την ξεχωριστή γιορτή;
«Με το “Together X”, προσωπικά πιστεύω ότι σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες αλλάξαμε το παιχνίδι των events. Θέσαμε σε νέο επίπεδο τον πήχη για όλα τα experiential projects και δεν το σημειώνω με έπαρση, αλλά με απόλυτη συνείδηση των δεδομένων!

Μέσα από αυτό το unexpected event αποδείξαμε ότι η δημιουργικότητα και η συνεργασία μπορούν να δημιουργήσουν αξέχαστες στιγμές γεμάτες εμπειρίες, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του συνηθισμένου και αλλάζουν τους δεσμούς του ίδιου του brand με τους καταναλωτές του.

Για το συγκεκριμένο project δουλέψαμε περίπου 9 μήνες, όπου ξεκινήσαμε με μία ιδέα και μερικά slides σε ένα workshop και στις 29/9/23 είχαμε ένα ολοκληρωμένο event, το οποίο έγινε πραγματικότητα με τη συνεργασία δεκάδων ομάδων από την εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά! Γι’ αυτό και λέμε ότι το “Together X” είναι η απόδειξη ότι, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά μοναδικό και αξέχαστο.

Το σημαντικότερο, όμως, για εμάς είναι ότι οι 4.000 καλεσμένοι σ’ αυτό το event χρησιμοποίησαν όλες τις αισθήσεις τους και βίωσαν unexpected εμπειρίες και το αποτέλεσμα ήταν να νιώσουν έντονα συναισθήματα και να ανυπομονούν για το επόμενο event! Αυτή η χαρά και η αισιοδοξία είναι για εμάς η καλύτερη επιβράβευση!», δήλωσε η Έφη Ισσαακίδου, Managing Director της Momentum Athens/McCann Worldgroup.

Ενώ ο Αλέξανδρος Μακρής, Managing Director της Magna Events, συμπλήρωσε: «Έχοντας πλέον ολοκληρώσει αυτό το unexpected και γεμάτο προκλήσεις project, το Together X, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο απαιτητικά events που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Μιλάμε για ένα event με άρτια δομημένο storytelling, ιδιαίτερη σημασία στην εμπειρία του κοινού λεπτό προς λεπτό και σχεδιασμό μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, τα πιο απρόσμενα και απαιτητικά σκηνικά, αρχιτεκτονικό φωτισμό σε μεγάλη εμβέλεια και συντονισμό δεκάδων ομάδων!

Από τα events εκείνα που ξεκινάς να σχεδιάζεις μήνες πριν και δεν πιστεύεις ότι θα έρθει η μέρα που θα γίνει πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα πιστεύω απέδειξε ότι ήταν όλα μελετημένα με πολύ μεγάλη προσοχή και υλοποιήθηκαν με ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες, στις αξίες της παραγωγής και φυσικά στην ασφάλεια όλων μας.

Το event αυτό έδειξε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες παραγωγές και απαιτητικά events, δημιουργώντας κάτι πραγματικά unexpected

Ο ενθουσιασμός του πελάτη αλλά και του κοινού που έζησε αυτή την unexpected εμπειρία είναι η κινητήριος δύναμη να συνεχίσουμε στη Magna Events να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί, να βλέπουμε διαστάσεις που φαντάζουν όνειρο και να συνεχίσουμε να είμαστε ακόμα πιο δημιουργικοί!».

Ο Brendan Shelper – Executive Cre-ative Director της BRS, υπογράμμισε πως αυτή η εκδήλωση «σχεδιάστηκε ως ένα “customer appreciation event”, μία εμπειρία βασισμένη στις αισθήσεις, που έκανε τους καλεσμένους να νιώσουν ότι είναι μέρος κάτι πολύ μεγαλύτερου από μία απλή επαφή μ’ ένα brand ή ένα προϊόν που αγαπούν. Είναι μέρος μιας τολμηρής, αναπτυσσόμενης κοινότητας.

Αυτό δεν ήταν απλά μια event marketing ενέργεια, ήταν μια tailor-made experiential marketing εμπειρία με στόχο να ευθυγραμμιστούν οι ανάγκες της κοινότητας του brand με τους βασικούς πυλώνες του. Το activation στην Αθήνα αποδεικνύει ότι οι διαδραστικές, immersive εμπειρίες ξεπερνούν τα όρια της απλής ψυχαγωγίας του καταναλωτή. Μπορούν να αποτελέσουν ισχυρά μέσα για τη δημιουργία βαθιών σχέσεων με το brand και την προώθηση του μακροπρόθεσμου loyalty των πελατών».

Από την πλευρά του brand, o Γιώργος Χατζηδάκης, Head of brand Marketing & Content, είπε: «Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της εκδήλωσης, είναι σαφές ότι η ομάδα πίσω από αυτό το εγχείρημα έχει δεσμευτεί να προσφέρει συνεχώς μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες στους ενήλικους καταναλωτές μας, παραμένοντας πιστή στον στόχο της δημιουργίας συνδέσμων και στιγμών που ενώνουν ανθρώπους από διαφορετικές γωνιές του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο, το brand διατηρεί τη φήμη του ως καινοτόμο, δημιουργικό και αυθεντικό».

To «Together X» ήταν μία γιορτή με ασύγκριτη ενέργεια. Ενέργεια την οποία δημιουργήσαμε όλοι μαζί και είναι καλύτερα αντιληπτή, μόνο σε όσους την έζησαν από κοντά. Συνολικά, το event έδειξε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες παραγωγές και απαιτητικά events, έχοντας τη δυνατότητα, αλλά και την πρόθεση να ξεφύγει από τα τετριμμένα. Και έτσι, να δημιουργήσει κάτι πραγματικά unexpected.

Keywords
Τυχαία Θέματα