Τροχαία Κρήτης: «Φρόντισε η παρέα σου να επιστρέψει ασφαλής στο σπίτι!» (φωτο)

«Γίνε ο οδηγός της παρέας. Διασκέδασε!!! Πέρασε όμορφα!!! Απόλαυσε την παρέα!!!

Όμως μην καταναλώσεις αλκοόλ!!!

Γίνε ο οδηγός της παρέας….Σήμερα εσυ….Αύριο ο άλλος….Σε κάθε κοντινή ή μακρινή διαδρομή!

Οδήγησε με ασφάλεια , σύνεση και υπευθυνότητα με ζώνη και κράνος ,χωρίς υψηλές ταχύτητες, χωρίς επικίνδυνες προσπεράσεις, χωρίς χρήση κινητού, χωρίς αλκοόλ!

Φρόντισε η παρέα σου να επιστρέψει ΑΣΦΑΛΗΣ στο σπίτι!»

Το κείμενο αυτό αναγράφεται στα φυλλάδια της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης,

τα οποία μοιράστηκαν το πρωί της Παρασκευής σε οδηγούς οχημάτων στην περιοχή του κόμβου του Κλαδισού.

Με ευχές για καλές γιορτές αλλά και ελέγχους οι δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους, όπως θα υπάρχει αυτές τις ημέρες που αναμένεται αύξηση της κίνησης των οχημάτων εντός και εκτός των πόλεων.

Άλλωστε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Μαστραντωνάκης σε δηλώσεις  την Πέμπτη 21/12 έκανε έκκληση σε όλους να επιδείξουν ευσυνειδησία κατά την οδηγική τους συμπεριφορά για να βιώσουμε την εορταστική περίοδο χωρίς θλιβερά περιστατικά, ενώ και η προϊσταμένη του γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων των αστυνομικών υπηρεσιών Κρήτης, Σοφία Λογαρίδου τόνισε πως:

«Η συνετή οδήγηση με ελεγχόμενες και εντός ορίων ταχύτητες, χωρίς επιπόλαιες και επιθετικές συμπεριφορές με σεβασμό σε κάθε οδηγό, πεζό συνεπιβάτη δεν είναι ευχή αλλά επιβεβλημένη ανάγκη. Υπενθυμίζουμε πως το αλκοόλ, η υπνηλία και η κόπωση επιβραδύνουν τις αντιδράσεις και την αντιληπτική ικανότητα. Η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση αλλά και την πεζή μετακίνηση στο δρόμο ελλοχεύουν άμεσους κινδύνους καθώς η απόσπαση της προσοχής αυξάνει την πιθανότητα εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα. Ζώνη-κράνος από οδηγό και επιβάτες, παιδιά στις πίσω θέσεις και στα ειδικά για την ηλικία και το βάρος τους παιδικά καθίσματα είναι «δώρα ασφαλείας» που επιβάλλεται να κάνουμε στον εαυτό μας και σε όσους μεταφέρουμε καθώς σχετίζονται με τη σοβαρότητα των τραυματισμών σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ή ξαφνικού φρεναρίσματος.
Η οδήγηση είναι προνόμιο και ως τέτοιο οφείλουμε να το διαχειριζόμαστε – με σεβασμό και πολιτισμό»

Keywords
Τυχαία Θέματα