Την Κυριακή διαγωνισμός πιάνου στα Χανιά και ανοιξιάτικη πασχαλινή συναυλία

Την Κυριακή 28 Απριλίου και από ώρας 10.00 πμ έως 14.00 θα διεξαχθεί στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων ο 5ος Πανελλήνιος και Παγκύπριος Διαγωνισμός Πιάνου , αφιερωμένος στη μνήμη της σπουδαίας Χανιώτισσας πιανίστριας, σολίστ και μουσικοπαιδαγωγού, Αλίκης Βατικιώτη , στην ομόνυμη αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου, ενώπιον πενταμελούς επιτροπής διακεκριμένων καθηγητών πιάνου.

Σκοπός του διαγωνισμού από τη διοίκηση του Βενιζελείου Ωδείου είναι να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη

της Χανιώτισσας πιανίστριας, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία να αναδείξουν τη γνώση και το ταλέντο τους μαθητές πιάνου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ,μέσα από δύο ηλικιακές και γνωστικές κατηγορίες, όπως αυτές περιγράφονται στην προκήρυξη του δημοσιευμένου σχετικού διαγωνισμού, εδώ και αρκετούς μήνες.

Το έπαθλο στους νικητές είναι η σύμπραξη με την ορχήστρα του Ωδείου σε κονσέρτο επιλογής τους την Ανοιξη του επόμενου έτους, καθώς επίσης και η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ πιάνου Ηρακλείου το 2025.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας και ώρα 8.30μμ , θα γίνει Ανοιξιάτικη-Πασχαλινή Συναυλία στην αίθουσα θεάτρου “Μανώλης Σκουλούδης “.Οι νικητές του περσινού (9/4/2023) ,4ου Διαγωνισμού πιάνου θα συμπράξουν Σολιστικά με την Ορχήστρα του Ωδείου, παρουσιάζοντας κονσέρτα της επιλογής τους, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη, με την επιπλέον συμμετοχή στο τραγούδι της Δέσποινας Δρακάκη , και της μικτής Χορωδίας Concordia του ΒΩΧ την οποία και θα Διευθύνει.

Συμμετέχει και η παιδική χορωδία του Ωδείου υπό την Διεύθυνση της Μαρίας Κουτουλάκη. Η εκδήλωση στο σύνολό της συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακή, Χανιά,kyriaki, chania