Τιμήθηκε ο παραδοσιακός σύλλογος «Τα Σφακιά» από την Ένωση Απανταχού Σφακιανών

Μεγάλη εκδήλωση πραγματοποίησε η Ένωση των Απανταχού Σφακιανών την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο κέντρο «Ομαλός» στην Αθήνα προς τιμή της τριαντάχρονης προσφοράς του παραδοσιακού Συλλόγου «ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ» στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας Σφακίων και στον Ν. Χανίων γενικότερα.

Στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του κέντρου «Ομαλός» ο Πρόεδρος της Ένωσης κύριος Ανδρέας Κούνδουρος στην ομιλία του έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία και στο

ανεκτίμητο έργο του Παραδοσιακού Συλλόγου «ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ».

Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρώτο Πρόεδρο του Συλλόγου κύριο Σταύρο Μαγγελάκη και στο πρόσωπο των χοροδιδασκάλων Χρήστο Τσιτσιρίδη και Ειρήνη Γλεντούση βραβεύτηκαν όλοι οι χορευτές και χορεύτριες που πέρασαν τα τριάντα αυτά χρόνια από των Σύλλογο.

Την αναμνηστική πλακέτα του Συλλόγου προσκλήθηκε να την παραλάβει ο χοροδιδάσκαλος Σήφης Παπασηφάκης ο οποίος μετά την απονομή απευθυνόμενος στο ΔΣ της Ενωσης και στους παρευρισκόμενους είπε τις παρακάτω μαντινάδες:

«Δεν είναι ένα μήτε δυό τα χρόνια είναι τριάντα και τώρα η Επαρχία μας χορεύει μπάντα ως μπάντα

Όχι μονάχα Σφακιανοί μα κι Αποκορωνιώτες χιλιάδες επεράσανε απ΄το Σύλλογο Χανιώτες.

Τριάντα χρόνους κουβαλώ κι είναι βαρύ γομάρι τσι αξίες που από τσι παλιούς γερόντους είχα πάρει

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στέσαμε μετερίζια στο δέντρο της παράδοσης μη ξεραθεί μια ρίζα

Το χρέος μου σαν Σφακιανός κάνω και τίποτα άλλο να βοηθήσω και να δω τον τόπο μου μεγάλο

Κόπους θυσίες μιας ζωής ζάλα σεμνά και ντρέτα ευχαριστώ που βάλατε σε τούτη την πλακέτα»

Στην συνέχεια αφού ευχαρίστησε την οικογένεια Βαρδινογιάννη αφιέρωσε την πλακέτα στον κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει και χρηματοδοτεί τις δράσεις του Συλλόγου και αναλαμβάνει το κόστος για την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του καθώς επίσης και τις μετακινήσεις των χορευτικών ομάδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τα δύο αντιπροσωπευτικά χορευτικά σχήματα του Συλλόγου ένα με μεγάλους χορευτές και ένα εφηβικό αποτελούμενο από τα κορίτσια με τα κόκκινα γιλέκα και υπό τους ήχους της λύρας του καταπληκτικού Νίκου Καρκάνη ξεκίνησε ένα γλέντι που κράτησε αρκετές ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τιμήθηκε, Τα Σφακιά, Ένωση Απανταχού Σφακιανών,timithike, ta sfakia, enosi apantachou sfakianon