Ο Βαγγέλης Παγωνάκης στο sportcaster.gr σε μια συγκλονιστική κατάθεση ζωής!

Ο Βαγγέλης Παγωνάκης διεγνώσθη με καρκίνο το 2020. Μια σπάνια μορφή που ονομάζεται σάρκωμα οστών και ήταν σε τέτοιο σημείο, ανάμεσα στο ισχίο και την λεκάνη, που δεν άφηνε πολλά περιθώρια.

Το πάλεψε για τρία χρόνια περνώντας μια σκληρή δοκιμασία. Μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, το ένα χειρουργείο διαδεχόταν το άλλο, αλλά η πλήρης ίαση δεν ερχόταν…

Μετά από αλλεπάλληλες θεραπείες και επεμβάσεις πήρε την μεγάλη απόφαση. Μια επιλογή που στους περισσότερους φαντάζει δύσκολη, αλλά για τον ίδιο ήταν η πιο εύκολη της ζωής του: Να ακρωτηριάσει το πόδι του. Πλέον η ζωή

του έχει αλλάξει. Αλλά προς καλύτερο!

Με ένα μόνιμα χαμόγελο ανακούφισης και αισιοδοξίας ο Βαγγέλης Παγωνάκης μίλησε στον Μάνο Βαϊδάκη και στο sportcaster.gr για αυτήν περιπέτεια που του άλλαξε τη ζωή. Ανοιχτά και χωρίς περιστροφές μιλάει για τις μαύρες μέρες αλλά και τις φωτεινές…«Υπήρχαν και υπάρχουν «μαύρες» μέρες. Αυτές όμως σε βοηθάνε να εκτιμήσεις τις «άσπρες» και τις φωτεινές»

«Όταν βρεθείς σε έναν «δρόμο» όπως βρέθηκα εγώ έχεις δυο επιλογές: Είτε να σε πάρει από κάτω και να γίνεις ένας κουραστικός άνθρωπος που θα έχει παραξενιές και θα φέρεται άσχημα ή να γίνεις παράδειγμα για τους άλλους να μιλήσεις ανοιχτά για τον καρκίνο και να δώσεις κουράγιο σε άλλα άτομα που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Υπήρχαν και υπάρχουν «μαύρες» μέρες και «μαύρες» ώρες, όμως πρέπει να τις αποδεχτείς και αυτές για να μπορείς να τις κερδίσεις. Αυτές σε βοηθάνε να εκτιμήσεις τις «άσπρες» και τις φωτεινές μέρες της ζωής».

Όλα ξεκίνησαν το 2020 όταν είχε κάποιες ενοχλήσεις στο ισχίο. Υποβλήθηκε στις πρώτες ακτινογραφίες που έδειξαν ότι κάτι υπήρχε… Ακολούθησαν πιο εξιδεικευμένες εξετάσεις οι οποίες επιβεβαίωσαν τα δυσάρεστα..

Η αναβολή του χειρουργείου τον Σεπτέμβριο του 2020 τον έφερε για τελευταία φορά στην θάλασσα με τα παιδιά του!

Δυστυχώς για τον Βαγγέλη Παγωνάκη αν και το χειρουργείο του ήταν προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο του 2020 τελικά έγινε τον Ιούνιο του 2021 και μάλιστα όχι με τον εύκολο τρόπο. Όπως εξιστορεί ο ίδιος σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένα ποσοστό περίπου 68% να πάνε όλα καλά και ένα 32% να γίνει κάτι απρόβλεπτο.

Δυστυχώς ένα μικρόβιο του έκανε δύσκολη τη ζωή καθώς η πληγή δεν έκλεινε και εκεί έζησε μια ακόμη περιπέτεια, καθώς ακολούθησε κι άλλο χειρουργείο και στη συνέχεια, ακινησία στο σπίτι για 8 μήνες. Η «μάχη» συνεχίστηκε με ένα τρίτο χειρουργείο τον Ιούνιο του 2022 το οποίο δεν ήταν και το τελευταίο…

Η μεγάλη απόφαση για τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Βαγγέλης Παγωνάκης πήρε την μεγάλη απόφαση μετά από τις παραπάνω περιπέτειες να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό του ποδιού του καθώς, όπως λέει, ήταν πλέον μονόδρομος.

«Ήταν Τετάρτη πρωί και ζήτησα από τον πνευματικό μου να μεταλάβω. Ηρθε ένας από τους ιερείς στο νοσοκομείο. Όσο και αν σας φανεί παράξενο για μένα ήταν μια υπέροχη μέρα…»

Ο Βαγγέλης Παγωνάκης το είχε “δουλέψει” στο μυαλό του και είχε (προ)ετοιμάσει τον εαυτό του από την στιγμή που τέθηκε, μετά το δεύτερο χειρουργείο, η “λύση” του ακρωτηριασμού.

Πλέον μετά τη νέα σελίδα στην ζωή του ο ίδιος βλέπει τα πράγματα κάτω από διαφορετικό πρίσμα:

«Αισθάνομαι υγιής, απολαμβάνω μικρά πραγματάκια, απολαμβάνω τις στιγμές, είμαι εδώ για να βοηθάω όσους θέλουν και έχουν ανάγκη, όσους έχουν κακή ψυχολογία. Πάντα μπορούμε να βρούμε ένα μονοπάτι», λέει παραδίδοντας μαθήματα αισιοδοξίας, για να συμπληρώσει με νόημα «Το πλάνο τι θα γίνει σε 6 μήνες, μια εβδομάδα, μια μέρα δεν το ξέρει κανείς γι’ αυτό ας φωτίζουμε την ημέρα μας, η στιγμή θα μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα».

«Ο πρώτος άνθρωπος που το έμαθε ήταν η γυναίκα μου. Της είπα τότε πως το σωστό, για να μπει ένα τέλος στο πήγαινε-έλα στα νοσοκομεία, στις ατελείωτες ώρες εκεί μέσα και στις ατελείωτες ώρες στις φυσικοθεραπείες είναι να κοπεί το πόδι»

Η ιδιαίτερη πρωτοβουλία των “δικών” του ανθρώπων και ο τρόπος που ξεκίνησε αυτό το μεγάλο “κύμα” αγάπης και βοήθειας απ’ όλους, κάνει τον Βαγγέλη Παγωνάκη να συγκινείται.

Μια ανάρτηση στην συνέχεια, πυροδότησε έναν απίστευτο “μηχανισμό” βοήθειας με όλο το αθλητικό στερέωμα να στέκεται στο πλευρό του, γεγονός που όπως λέει και ο ίδιος δεν το περίμενε.

Ο Βαγγέλης Παγωνάκης μαθαίνει τώρα τη “νέα” του ζωή. Μαθαίνει να την απολαμβάνει και ταυτόχρονα μέσα από τη στάση του, αποτελεί για όλους (μας), που ενδεχομένως να μην εκτιμάμε την… καθημερινότητά μας, έναν “φάρο” αισιοδοξίας. Χαρακτηριστική και ανατριχιαστική είναι είναι η μικρή ιστορία που περιγράφει όταν σε σε μια από τις τελευταίες του επισκέψεις στην Αθήνα είχε μια σύντομη συζήτηση με έναν σερβιτόρο. Σε λίγα λεπτά ο νεαρός σερβιτόρος έκανε μια βαθιά υπόκλιση και ευχαρίστησε τον Βαγγέλη για το μάθημα ζωής που πήρε από έναν άγνωστο με… ένα πόδι.

Η δράση του Βαγγέλη Παγωνάκη τώρα ξεκινάει καθώς ο ίδιος ανοίγει ένα-‘ένα τα “κουτάκια” της νέας ζωής που ανοίγεται μπροστά του και σίγουρα θα βοηθήσει κόσμο καθώς… υπόσχεται να γίνει “στενός κορσές” στους αρμόδιους έτσι ώστε να αλλάξει η ζωή όλων των ανθρώπων που βιώνουν κάτι παρόμοιο και ίσως δεν έχουν το δικό του σθένος.

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα