Η λύση που πρότεινε ο δήμος Χανίων για το Πειραματικό Λύκειο Χανίων

Στην πρόταση μιας λύσης με δύο σκέλη για το Πειραματικό Λύκειο Χανίων, προχώρησε σήμερα ο δήμος Χανίων, σε συνάντηση που είχε με τον νέο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ο δήμος προτείνει σαν πρώτο βήμα να μειωθούν από την επόμενη χρονιά τα τμήματα της α’ τάξης του πειραματικού γυμνασίου σε δυο, έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να μειωθεί η δυναμικότητά του. Σαν δεύτερο βήμα προτείνεται η αξιοποίηση του κτιρίου Παπαδόπετρου για τη στέγαση του πειραματικού λυκείου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος

Χανίων: «Υπήρξε επικοινωνία με τον πρύτανη και εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας ως δήμος να μισθώσουμε εμείς το κτίριο ώστε μαζί με την υπάρχουσα υποδομή του πειραματικού γυμνασίου να αποτελέσουν την υποδομή στην οποία θα στεγαστούν τα επόμενα χρόνια και οι λυκειακές τάξεις του πειραματικού γυμνασίου.

Εφόσον μειωθούν τα τμήματα του πειραματικού γυμνασίου σε δύο και εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των κτιρίων του Παπαδόπετρου θα μπορέσει να λειτουργήσει ο σχεδιασμός για το Πειραματικό Λύκειο χωρίς να επηρεαστεί καμία άλλη σχολική κοινότητα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, του χρόνου η α’ τάξη του πειραματικού λυκείου θα συστεγαστεί με το πειραματικό γυμνάσιο και στη συνέχεια οι επόμενες τάξεις του πειραματικού λυκείου θα στεγαστούν στο κτίριο Παπαδοπετρου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αντώνης Βαρδάκης με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν πραγματοποιήσει δύο αυτοψίες στο κτίριο Παπαδόπετρου με εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας του Πειραματικού Γυμνασίου και έχουν εντοπίσει τα ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν για να μπορέσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να λειτουργήσει. Είναι ζητήματα τα οποία μπορούν να ξεπεραστούν.»

Από την πλευρά του ο νέος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε κατ’ αρχήν θετικός απέναντι στην πρόταση αυτή, τόνισε ωστόσο ότι μένει να διερευνήσει η διεύθυνση σε βάθος αν η λύση του συγκεκριμένου κτιρίου είναι βιώσιμη. Όπως είπε θα γίνει επιτόπια επίσκεψη στον χώρο και θα υπάρξει εκτίμηση ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό για την κοινωνία των Χανίων.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα γονείς και μαθητές είχαν επισκεφθεί τον νέο διευθυντή Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης στο γραφείο του, προκειμένου να του εκθέσουν τις αντιρρήσεις τους απέναντι στη μετατροπή οποιουδήποτε υφιστάμενου σχολικού κτιρίου σε πειραματικό λύκειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανίων, Πειραματικό Λύκειο Χανίων,chanion, peiramatiko lykeio chanion