Φυλακές Ιτζεδίν: Πρόθεση να μεταφερθεί εκεί το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης

Η πρόταση που θα εισηγηθεί στα αρμόδια όργανα, μετά την μελέτη αποκατάστασης φυσικά του Μνημείου που θα εκπονήσει το Πολυτεχνείο Κρήτης (για την αποκατάσταση και την επανάχρηση του φρουρίου) είναι να μεταφερθεί εκεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης που στεγάζεται στο κέντρο των Χανίων, επί της οδού Ιωάννη Σφακιανάκη.

“To μνημείο είναι συνδεδεμένο με τη νεότερη ιστορία της χώρας. Πρόκειται για Μνημείο με αποτυπωμένο ιστορικό φορτίο. Οι χώροι του Ιτζεδίν

μπορούν να φιλοξενήσουν ένα ιστορικό αρχείο Κρήτης. Η στέγαση στις φυλακές θα προσφέρει συνολική εμπειρία στον κόσμο που θα το επισκέπτεται. Θα συνδυάζεται η επίσκεψη στο μνημείο με τα ιστορικά τεκμήρια που θα υπάρχουν εκεί” επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων.

Και τόνισε: “Κανένα σημείο στο κέντρο της πόλης δεν ενδείκνυται για τη φιλοξενία του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης. Παράλληλα, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης θα δώσει οντότητα στις φυλακές Ιτζεδίν”.

Αντιδράσεις υπήρξαν στο δημοτικό συμβούλιο, κυρίως από τον δημοτικό σύμβουλο Ειρηναίο Μαράκη, της παράταξης “Ανταρσία στα Χανιά”.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα παραχώρησης του φρουρίου Ιτζεδίν έλαβε τέλος στα τέλη Σεπτεμβρίου με την παραχώρησή του στον δήμο Χανίων από την ΕΤΑΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα