Εκπαιδευτική ενημερωτική ιατρική ομιλία από τον Γ. Επιτροπάκη στο Γυμνάσιο Θραψανού

Εκπαιδευτική Ενημερωτική Ιατρική Ομιλία πραγματοποιήσε, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου,ο Γ. Επιτροπάκης, Ειδικός Ιατρός Δερματολόγος Αφροδισιολόγος, μέλος της ΕΔΑΕ, της ΕΛΕΔΕ, και της ΕΕΔΧ, με θέμα «Σεξουαλική Αγωγή-Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις επιπτώσεις στην δημόσια Υγεία, πρόληψη, συμπτώματα και Θεραπεία» στο Γυμνάσιο Θραψανού.
Η πρόσκληση έγινε από τον κ. Φραγκουλιτάκη Ευάγγελο , διευθυντή του Γυμνασίου Θραψανού, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων της σχολικής μονάδας.

H ομιλία του κ. Επιτροπάκη αποτελεί μια από τις πολλές ομιλίες που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα εθελοντικά σε σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, δήμους, δημόσιους φορείς και Εθελοντικές οργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομιλία του εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόληψης και της ενημέρωσης του πληθυσμού.

H Ευρωπαϊκή Ημέρα Σεξoυαλικής Υγείας καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σεξoυαλικής Ιατρικής (ESSM) το 2003 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.Στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σεξoυαλικής Υγείας (European Sexuαl Awareness Event), είναι να ευαισθητοποιήσει το ευρωπαϊκό κοινό γύρω από τα σεξουαλικά προβλήματα που εμφανίζονται και στα δύο φύλα, καθώς και την ανάδειξη της επίλυσής τους.

Η πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων (ΣΜΝ) αποτελεί βασική συνιστώσα της αγωγής υγείας. Παρά την εισαγωγή νέων θεραπευτικών μεθόδων και τις εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού διαπιστώνονται συχνά επιδημιολογικές εξάρσεις ορισμένων ΣΜΝ, ενώ νέα νοσήματα προστίθενται στον κατάλογό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα