Δημοτικό συμβούλιο Χανίων: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2024 με αυστηρή κριτική από την αντιπολίτευση

Η Έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Χανίων τουοικονομικού έτους 2024 συζητήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων,

Ο προϋπολογισμός του δήμου Χανίων είναι “ισοσκελισμένος” και είναι 155.645.397,63 ευρώ.

Το σχέδιο προϋπολογισμού δεν απέφυγε πάντως της σκληρής κριτικής από την αντιπολίτευση.

“Σφιχτός προϋπολογισμός.

Περιορισμένες προβλέψεις για πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές δράσεις. Η σύγκριση με το προηγούμενο έτος φανερώνει το ότι είναι σφιχτός ο προϋπολογισμός”, επεσήμανε η δημοτική σύμβουλος Ζωή Γεωργούλα μιλώντας εκ μέρους της παράταξης Μανιαμανάκη και τόνισε ότι “ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και ρεαλιστικός”.

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Λουτσέτης ανέφερε ότι, “Υπάρχει πολιτική σύμπλευση με τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Λείπουν έργα για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Είναι πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των περιαστικών δήμων”.

Του προϋπολογισμού υπεραμύνθηκε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης:

“Ο δήμος θέλει να παρέχει τις καλύτερες δυνατότητες στους πολίτες. Να μοιράσουμε τα βάρη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από τους πρώτους δήμους που επιβάλλαμε υψηλά τέλη στη βραχυχρόνια μίσθωση. Κάνουμε έργο στο κομμάτι της Παιδειάς και του πολιτισμού. Θα θέλαμε οι πόροι να είναι περισσότεροι αλλά βλέπουμε την πραγματικότητα και θέλουμε να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους”.

“Οποιαδήποτε πρόταση από όπου κι αν έρχεται θα είναι συζητήσιμη”, επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων.

Αξιολόγηση Σχεδίου Προϋπολογισμού έτους 2024
Τα στοιχεία που προκύπτουν από το υποβληθέν σχέδιο προϋπολογισμού, τα ανώτατα ποσά που δύναται να εγγραφούν σύμφωνα με την προαναφερόμενη ΚΥΑ, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο καθώς και οι αναγκαίες προσαρμογές που ενδεχομένως πρέπει να επέλθουν σε ορισμένες εγγραφές του σχεδίου παρατίθενται στη συνέχεια:

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Καταψήφισαν οι παρατάξεις της κ. Μανιμανάκη και του κ. Λουτσέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοτικό, Χανίων, Εγκρίθηκε, ϋπολογισμός, 2024,dimotiko, chanion, egkrithike, ypologismos, 2024