«Δεν δουλεύω νύχτα»

Είναι λογική η γκρίνια που ακούω και τα βέλη που εκτοξεύουν όλοι εκείνοι που πλήττονται από την αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου Ηρακλείου αυτές τις μέρες και παρά την γνωστοποίηση που από καιρό υπάρχει. Μεταξύ μας δεν έχουν άδικο και οι ταξιδιώτες και οι επιχειρήσεις που χάνουν έργο όπως τα ξενοδοχεία πόλης.

Τι θα μπορούσε όμως εναλλακτικά να έχει γίνει; Η απάντηση είναι απλή. Κάντε το όπως στο εξωτερικό. Το αεροδρόμιο να κλείνει κάθε βράδυ από τις 19:30 ως τις 06:00 το πρωί. Τα συνεργεία θα δούλευαν ασταμάτητα για περίπου 10:30 ώρες δίνοντας κάθε νύχτα μερικά μόνο

μέτρα διαδρόμου επί του συνόλου (λχ 50 μέτρα κάθε φορά) και ξανά την επόμενη το ίδιο. Και ας ήταν για τον ειδικού σκοπού αυτό έργο,και δυο εταιρίες μαζί αν οι μικρούλες που κάνουν το εργάκι αυτό αδυνατούν.

Γιατί 700-800 μέτρα διάδρομος εργάκι της πλάκας είναι. Ίσως θα χρειάζονταν δυο τρεις νύχτες παραπάνω,αλλά ποιος θα ενοχλούνταν όταν όλες οι πτήσεις θα γινόταν κανονικά. Βέβαια στην τριτοκοσμική χώρα μας ο εργολάβος αδυνατεί προφανώς να πληρώσει νυχτοκάματα,οι εργάτες δυσφορούν ίσως με την εργασία την νύχτα και οι διοικούντες το αρμόδιο υπουργείο και την υπηρεσία της αεροπορίας στην Αθήνα,αδιάφοροι για το τι τίμημα υπάρχει ( να βάζεις τον κόσμο να πηγαινοέρχεται στα Χανιά και την Σητεία )

Ψάξτε να βρούμε σε ποια χώρα κλείνει για αντίστοιχο λόγο το αεροδρόμιο ακόμα κι αν έχει ένα κύριο διάδρομο απογείωσης – προσγείωσης… Δεν θα βρείτε! Έτσι δουλεύουν τα θέματα των έργων στην Ελλάδα και μετά κάποιοι συζητούν για έργα σταθερής τροχιάς στην Κρήτη όταν 50 χρόνια αδυνατούμε για ένα ΒΟΑΚ,όταν η ανάπλαση επι του φοβερού Αντιδημάρχου στο κέντρο του Ηρακλείου πήρε κάτι χρόνια αντί για μερικούς μήνες. Ανέκδοτα και σούργελα,ασόβαροι και ανίκανοι.

ΥΓ: Μην στρέφετε τα βέλη σας στον αερολιμενάρχη Ηρακλείου. Είναι ο μόνος που δεν φταίει από αυτήν την δράκα των «ειδικών» Καλή σας ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα