Χανιά: Ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού – Οι σπουδαστές ανακάλυψαν τις επιλογές τους για το πρώτο τους ταξίδι (φωτο)

Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης είχαν την ευκαιρία το πρωί της Παρασκευής να κάνουν μια πρώτη «επαφή» με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών και να εξερευνήσουν τις επιλογές του.

Αρκετές ναυτιλιακές εταιρίες είχαν στήσει μικρά κιόσκια όπου σπουδαστές της Ακαδημίας επισκέπτονταν με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα την κάθε εταιρία και να γίνει μια πρώτη επαφή.

Σκοπός της σημερινής ημερίδας ήταν οι σπουδαστές να συνομιλήσουν με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών και να λύσουν τυχόν απορίες αλλά και να αποκτήσουν

περισσότερες πληροφορίες ώστε να είναι όσο τον δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για το πρώτο τους ταξίδι.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης οι Ακαδημία βράβευσε ναυάρχους του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής οι οποίοι είχαν διατελέσει διοικητές της Ακαδημίας στο παρελθόν και έδωσε πτυχία σε απόφοιτους.

Την σημερινή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μαθητές από το γυμνάσιο Σούδας.

Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Κουβατσος Διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης τόνισε μεταξύ άλλων «Σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην Ακαδημία για τέταρτη φορά την ημερίδα «επιλέγω ναυτιλία» που διοργανώνει η εταιρεία isalos.net. Είναι ένας θεσμός ο οποίος αποτελεί δίαυλο ανάμεσα στην ναυτική κοινότητα και των νέων που επιλέγουν να συνεχίσουν την ναυτική μας παράδοση. Παράλληλα στο πλαίσιο της ημερίδας έχουμε την τιμή να βραβεύσουμε ναυάρχους του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής οι οποίοι έχουν διατελέσει στο παρελθόν διοικητές της ακαδημίας, να δώσουμε πτυχία σε απόφοιτους και να φιλοξενήσουμε το γυμνάσιο της Σούδας στο πλαίσιο της ενημέρωσης νέων».

Με τη σειρά του ο Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος πολιτικής προστασίας Π.Ε. Χανίων συνεχάρη μεταξύ άλλων την διοίκηση της ΑΕΝ Κρήτης για τη σημερινή εκδήλωση ενώ τόνισε ότι πρόκειται «για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να κληθούν οι ναυτιλιακές εταιρίες ώστε να έρθουν σε επαφή με τους τελειόφοιτους και με τους σπουδαστές. Παλιότερα υπήρχε μεγάλη δυσκολία στην επαφή των σπουδαστών με τις ναυτιλιακές εταιρίες, σήμερα όμως με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία απλοποιείται και οι φοιτητές μπορούν να βρουν ευκολότερα θέσεις εργασίας. Η ΑΕΝ αποτελεί ένα στολίδι για την Κρήτη και αποτελεί μια βάση που δίνει ένα σταθερό μέλλον σε όποιον σπουδαστή θέλει να εργαστεί στον χώρο της ναυτιλίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Ημερίδα Επιλέγω Ναυτιλία, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού –,chania, imerida epilego naftilia, akadimia eborikou naftikou –