Η Μόσχα απαντά στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Κυριάκο μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει αρκετές φορές στα δύο χρόνια πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ότι θέλει να αναλάβει τον ρόλο του «μπροστάρη» της Δύσης κατά της Μόσχας. Στο ερώτημα γιατί , πειστική απάντηση δεν έχει δοθεί από το κυβερνητικό στρατόπεδο, εντός του οποίου υπάρχουν αρκετοί που επίσης διερωτούνται προς τι η μανία του κ.Μητσοτάκη. Η οποία μανία εκθέτει τη χώρα σε αχρείαστους κινδύνους. Ο κ.Μητσοτάκης μετά από την επίσκεψη του στην Οδησσό και τη συνάντηση του με τον Ζελένσκι επανήλθε με δηλώσεις κατά της Ρωσίας.Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα του απάντησε. Ο Θανάσης Αυγερινός
μεταδίδει:Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ @mfa_russia Μαρία Ζαχάροβα απάντησε αργά χθες με ανάρτησή της στο Telegram στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη περί "απειλής" από τη #Russia, την οποία χαρακτήρισε "εχθρό για την Ευρώπη" και είναι η πρώτη φορά, που το κάνει επώνυμα για εκπρόσωπο της ελληνικής ηγεσίας. Ιδού η ανάρτησή της: "Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτή τη σκοτεινή για την Ευρώπη ώρα, αποδείξαμε την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί». Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης. Κατά πρώτον, δεν εκφοβίσαμε και δεν εκφοβίζουμε ούτε την Ελλάδα, ούτε οποιονδήποτε άλλον. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα. Κατά δεύτερον, η Ευρώπη υπήρξε διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί. Κατά τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, διδάχθηκα έργα του Μίκη Θεοδωράκη . Γνώριζα τόσο τη μουσική του, όσο και τη μοίρα του. Ήταν κι αυτός εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης. Μην προδίδετε, Κυριάκο, τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης".

The post Η Μόσχα απαντά στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Κυριάκο μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόσχα, Έλληνα, Κυριάκο, Αντίστασης,moscha, ellina, kyriako, antistasis