Αποκλεισμένοι στην Γαύδο παραμένουν οι 74 μετανάστες – Ανάμεσα τους 20 ανήλικα παιδιά (φωτο)

Αποκλεισμένοι στην Γαύδο βρίσκονται από χθες οι 74 μετανάστες οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην παραλία Τρυπητή του ακριτικού νησιού νωρίς το απόγευμα. Πρόκειται για 74 μετανάστες με 20 εξ’ αυτών να είναι ανήλικα παιδιά και μάλιστα ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα 8χρονο κοριτσάκι

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την μεταφορά τους από το νησί με τον δήμο Γαύδου να έχει παραχωρήσει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο για την προσωρινή φιλοξενία τους. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν πότε

θα μπορέσουν να μετακινηθούν από το νησί με τις καιρικές συνθήκες να έχουν τον τελευταίο λόγο.

Στο μεταξύ στην Γαύδο οι εναπομείνασες προμήθειες τροφίμων είναι λίγες ενώ το γεγονός ότι το νησί δεν μπορεί να ανεφοδιαστεί εξαιτίας της κακοκαιρίας δημιουργεί πρόβλημα με την σίτιση των μεταναστών.

Όπως τόνισε η δήμαρχος του νησιού Ευαγγελία Στεφανάκη στο Flashnews.gr «από την πρώτη στιγμή υπήρξε κινητοποίηση ώστε να μπορέσει να εξασφαλιστεί η σίτιση όπως και η θέρμανση τους. Βρέθηκε για το βράδυ λύση ωστόσο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διότι δεν υπάρχουν προμήθειες στο νησί και είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσει να υπάρξει ανεφοδιασμός λόγω της κακοκαιρίας».

Έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του λιμενικού σώματος και της αστυνομίας οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Οι αρχές προσπάθησαν να ταυτοποιήσουν τους μετανάστες, με τους ίδιους, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr να δηλώνουν ότι έχουν Αιγυπτιακή καταγωγή.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποιήση των διακινητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα