Super League 2: Σοκ για τα Χανιά στη Πάτρα – Ηττα με ανατροπή (φωτο)

Οδυνηρή ήττα με σκορ 2-1 γνώρισαν τα Χανιά στην Πάτρα από την Παναχαϊκή με αποτέλεσμα να χάσουν έδαφος στη κούρσα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήαμτος μένοντας στο -6 από την Athens Kallithea. Τα Χανιά αν και προηγήθηκαν 0-1 με τον Μάναλη στo 50′, στη συνέχεια δέχθηκαν δυο γκολ

και γνώρισαν απρόσμενη ήττα με 2-1 από την ψυχωμένη και μέχρι σήμερα ουραγό Παναχαϊκή (2-1).

Τα Χανιά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτερα και ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν, ενώ και μεταξύ άλλων είχαν και δοκάρι με τον Κόλα στο 12′. Τελικά βρήκαν το γκολ στο ξεκίνημα του β’ μέρους με τον Μάναλη που όμως δεν αποδείχθηκε αρκετό.

Από την άλλη η Παναχαϊκή είχε τρεις ευκαιρίες σε όλο το ματς. Την πρώτη την εξουδετέρωσε ο Καλογεράκης, αλλά στις άλλες δυο σκόραρε, αρχικά με τον Πατρινό και εν συνεχεία με τον Μπαρέτ στο 87′.

Πως έπαιξαν οι δυο ομάδες

Ο Ταουσιάνης ξεκίνησε το ματς με τον Καλογεράκη κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του στην άμυνα τους Νίκολιτς, Μπάτζιο, Μαζουλουξή και Σιλά από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή υπήρχαν αλλαγές, καθώς Λεμονής και Ντίας ήταν τιμωρημένοι. Ο Τσορνομάζ αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος και μπροστά του οι Τσέλιος και Νίλι, ενώ στη τριάδα της επίθεσης ήταν οι Κόλα, Ελευθεριάδης και Μάναλης στη κορυφή.

Από την άλλη ο παλιός προπονητής του Πλατανιά, Γιάννης Τάτσης ξεκίνησε το ματς με τους Κολοβούρη, Λιοφάγο, Καραγιάννη, Μπάρετ, Νάστο, Ζαμόρα, Προύντζο, Πατρινό, Μασούρα, Ζέκχοφ, Πέρεζ

Το ματς

Τα Χανιά μπήκαν πολύ δυνατά ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να ξεκλειδώσουν την άμυνα των γηπεδούχων και μέχρι το 15′ είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 9′ έγινε η πρώτη κλασική ευκαιρία όταν από σέντρα του Σιλά, ο Κόλα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κολοβούρης έδιωξε εντυπωσιακά.

Στο 12′ τα Χανιά είχαν δοκάρι με τον Κόλα. Το σουτ του επιθετικού των Χανίων, από τη σέντρα του Νίκολιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κολοβούρη. Η μπάλα έσκασε στο έδαφος με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή, αλλά ο επόπτης είχε άλλη άποψη.

Η τρίτη σημαντική ευκαιρία σημειώθηκε στο 15′ όταν το σουτ του Μάναλη από καλή θέση έφυγε λίγο άουτ.

Στη συνέχεια η Παναχαϊκή ισορρόπησε το ματς, ενώ ο Ταουσιάνης υποχρεώθηκε στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Κατσούρρι να περνάει στη θέση του Νίκολιτς που τραυματίστηκε στο 23′.

Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και στο 35′ είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Πατρινός εκμεταλλεύεται το λάθος του Μπάτζιου, με τον Καλογεράκη να …διορθώνει, πραγματοποιώντας μεγάλη απόκρουση σε τετ α τετ με τον επιθετικό των γηπεδούχων.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Ταουσάνης έκανε δυο διορθωτικές κινήσεις με τους Σιλά και Τσορνομάζ να μένουν στα αποδυτήρια και τους Σερβιλάκης και Μιούλερ να ρίχνονται στη μάχη.

Β’ ημίχρονο

Τα Χανιά με το ξεκίνημα του β’ μέρους έδειξαν βελτιωμένα σε σχέση με την εικόνα τους στο δεύτερο μισό του α’ μέρους.

Η πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Ταουσιάνη έφερε καρπούς στο 50′, όταν ο Μάναλης άνοιξε το σκορ για το 0-1: Ο Τσέλιος έκανε το σουτ, ο Κολοβούρης έδειξε αιφνιδιάζεται, η απόκρουση δεν ήταν σωστή με την μπάλα να στρώνεται στον Μάναλη ο οποίος από κοντά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση δέκα λεπτά αργότερα. Από τη Σέντρα του Μασούρα η άμυνα των Χανίων δεν κατάφερε να διώξει και ο πατρινός με προβολή έκανε το 1-1.

Η ψυχρολουσία για τα Χανιά ήρθε στο 87′ όταν η Παναχαϊκή με τον κεντρικό της αμυντικό Μπαρέτ έφτασε στην ανατροπή και έκανε το 2-1. Από το φάουλ του Γαϊτανίδη, ο Μπαρέτ με κεφαλιά σημάδεψε αρχικά το δοκάρι του Καλογεράκη, αλλά ο ίδιος πήρε την επιστροφή από κοντά έγραψε το 2-1, με το 5ο εφετινό του γκολ (αν και αμυντικός)!

Αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα με τα Χανιά να γνωρίζουν την τέταρτη φετινή τους ήττα και παρέμειναν στους 30 πόντους, ενώ οι νικητές που πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους ξεκόλλησαν από τη τελευταία θέση.

Αυτή ήτα η πρώτη φορά που τα Χανιά χάνουν με ανατροπή!

Παναχαϊκή-Χανιά 2-1
Super League 2: 16η αγωνιστική
Γήπεδο: Αγυιά Πάτρας
Σκόρερ: 60′ Πατρινός, 87′ Μπαρέτ /50′ Μάναλης
Αποβολή:
Διαιτητής: Αναστάσιος Γιαννουκάς (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Δημήτρης Λιόντος (Ηπείρου), Αθανάσιος Θανασιάς (Ηπείρου)
4ος διαιτητής: Γιάννης Ρούτσης (Κορίνθου)

Παναχαϊκή (Γιάννης Τάτσης): Κολοβούρης, Λιοφάγος  (84’Πετράτος), Καραγιάννης, Μπαρέτ, Νάστος (64′ Τραορέ) , Ζαμόρα, Προύντζος, Πατρινός (84′ Χριστόπουλος), Μασούρας, Ζέκχοφ (78′ Γαϊτανίδης), Πέρεζ (64′ Μπούνεν)
Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Νίκολιτς (23′ λ.τρ. Κατσούρρι), Σιλά (46′ Σερβιλάκης), Τσορνομάζ (46′ Μιούλερ), Νίλι, Τσέλιος, Κόλα (71′ Μανουσάκης), Ελευθεριάδης (71′ Μάνος), Μάναλης

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα