«Αν δεν ενισχυθούν οι παραγωγοί του χρόνου η παραγωγή θα είναι ελάχιστη» – Στον δρόμο κατέβηκαν οι αγρότες στα Χανιά

Μειωμένη παραγωγή και ταυτόχρονα υψηλό κόστος σε ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, αβοκάντο, κάστανα, κηπευτικά, ζημιά από τον δάκο, πτώση στην τιμή για τον παραγωγό, ζημιές από την ανομβρία και τις υψηλές θερμοκρασίας. Είναι μερικά από τα προβλήματα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπος ο αγροτικός κόσμος και στα Χανιά.

Αγρότες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην αντιπεριφέρεια Χανίων, ζητώντας από το κράτος άμεση παρέμβαση καθώς όπως υποστηρίζουν το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί μετά τις αυξήσεις στην τιμή του

πετρελαίου, το ρεύματος και των εφοδίων, την ίδια στιγμή που υπήρξε μείωση στις ενισχύσεις.

Οι αγρότες διεκδικούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα αλλά και στα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από καιρκές συνθήκες, ασθένειες και μύκητες. Ζητούν αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και τέλος μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της μείωσης του ενεργειακού κόστους που έχει αυξήσει στα ύψη την τιμή του αρδευτικού νερού.

Keywords
Τυχαία Θέματα