Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για σκι

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η μέση τιμή των ημερήσιων καρτών σκι σε όλη την Ευρώπη αυξήθηκε από 47,40 ευρώ το 2015 σε 66,46 ευρώ το 2023/24. Πρόκειται για αύξηση περίπου 34,8% πάνω από τον πληθωρισμό.
Η Radical Storage, αναλύει το κόστος των εισιτηρίων σε 100 δημοφιλή ευρωπαϊκά θέρετρα και αποκαλύπτει τα πιο φθηνά.

Τα θέρετρα στην Ελβετία -ίσως δεν αποτελεί έκπληξη- αποτελούν 9 στα 10 από τα πιο ακριβά ημερήσια εισιτήρια, με τη βόρεια

Ιταλία να ολοκληρώνει τη λίστα.

Σημεία στο Μάτερχορν- όπως το Ζερμάτ, Μπρέι-Τσερβίνια και Βαλτουνόρς – χρεώνουν τα περισσότερα μακράν. Εκεί, ένα ημερήσιο πάσο θα σας κοστίσει 108 ευρώ για κάθε μέρα που βρίσκεστε στις πίστες.

Ακόμη και η Γκρίντελβαλντ-Βένγκεν, επίσης στην Ελβετία, η οποία βρίσκεται στη δέκατη θέση της πιο ακριβής λίστας, χρεώνει 78 ευρώ, ποσό απρόσιτο για πολλούς.

Γαλλία: Πού είναι τα φθηνότερα χιονοδρομικά κέντρα

Εάν είστε κολλημένοι με την ιδέα να κάνετε σκι στις Άλπεις , αλλά η Ελβετία είναι εκτός του εύρους τιμών σας, θα μπορούσατε να περάσετε στη Γαλλία και συγκεκριμένα, στο θέρετρο Εσπές Ντίαμοντ.

Έχει βρεθεί ότι είναι το πιο προσιτό στην περιοχή, με ημερήσια κάρτα αιχμής να κοστίζει 47,50 ευρώ. Αυτό είναι το μισό κόστος πολλών θέρετρων στην Ελβετία και απέχει 90 λεπτά οδικώς από τη Γενεύη με εύκολη πρόσβαση στο διαρκώς δημοφιλές Μοντ Μπλαν.

Το Σεντ-Λάρυ-Σουλάν είναι μια άλλη γαλλική επιλογή. Στην περιοχή των Πυρηναίων, τα πάσο κοστίζουν 52 ευρώ για μια μέρα σκι.

Σερβία: Το φθηνότερο σκι στην Ευρώπη

Εάν το κόστος είναι περισσότερο η προτεραιότητά σας παρά η τοποθεσία, η επιλογή του σκι στα ταχέως αναπτυσσόμενα θέρετρα της Ανατολικής Ευρώπης θα μπορούσε να είναι για εσάς.

Η Σερβία έρχεται με το φθηνότερο ημερήσιο πάσο στην Ευρώπη. Το θέρετρο Κοπαονίκ στα νότια της χώρας θα σας κοστίσει 37 ευρώ για κάθε μέρα που θα πάτε στις πίστες.

Μόνο λίγο πιο ακριβό είναι το Μπάνσκο στη γειτονική Βουλγαρία. Μια πόλη στους πρόποδες της οροσειράς Πιρίν, έχει καθιερωθεί ως θέρετρο – και ένα ημερήσιο πάσο θα σας αποφέρει μόλις 46 ευρώ. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για σκι στο Μπάνσκο.

Σκανδιναβία: Εκπληκτικά φθηνό σκι στη Νορβηγία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία

Η Σκανδιναβία μπορεί κάλλιστα να μην βρίσκεται στο ραντάρ σας για χιονοδρομικά κέντρα αλλά έχει πολλά από αυτά και πολλά είναι επίσης προσιτά. Έχουν επίσης βιώσει λιγότερο ζεστό καιρό αυτή την εποχή, πράγμα που σημαίνει ότι η ποιότητα του χιονιού είναι πιθανό να είναι υψηλή.

Αν και η περιοχή είναι γνωστή για το σχετικά υψηλό κόστος ζωής της, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για πολλά σημεία χιονιού.

Μάλιστα, μια μέρα σκι στο Κλέπεν της Σουηδίας θα σας κοστίσει μόλις 44 ευρώ. Ο προορισμός μπορεί να υπερηφανεύεται για εξαιρετικές κριτικές, καθώς και 26 χλμ. πλαγιών και υψομέτρου μεταξύ 340 και 655 μέτρων.

Διασχίστε τα σύνορα με τη Φινλανδία και θα βρείτε το μεγαλύτερο θέρετρο της χώρας, το Λεβί. Για 51,50 ευρώ την ημέρα, έχετε εγγυημένα εξαιρετικό χιόνι – και, λόγω της προνομιακής του άδειας στην καρδιά της Λαπωνίας, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο βόρειο σέλας .

Πηγαίνετε λίγο πιο δυτικά και θα ανακαλύψετε το Χάφχελ στη Νορβηγία. Με 53 ευρώ για μια ημερήσια κάρτα, είναι ένα πραγματικά θέρετρο παγκόσμιας κλάσης, αφού έχει φιλοξενήσει τα τεχνικά γεγονότα του αλπικού σκι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1994 και έχει καταφέρει να διατηρήσει αυτό το πρότυπο έκτοτε.

Αυστρία: Καλοδιατηρημένες πίστες με χαμηλό κόστος

Αφήστε πίσω τη Σκανδιναβία και ταξιδέψτε στην Αυστρία και θα βρείτε όχι ένα, αλλά δύο θέρετρα με πολύ καλές τιμές – το Μπαντ Μιτερντόρφ και το Κούχταϊ- που κοστίζουν 48 ευρώ και 52 ευρώ την ημέρα αντίστοιχα.

Και οι δύο επιλογές είναι γνωστές για τις καλοδιατηρημένες πίστες τους – και θα είστε σίγουροι για ένα πλούσιο φαγητό μετά από μια κουραστική μέρα στις διαδρομές.

Ισπανία: Η Τζιρόνα έχει καλής ποιότητας “πούδρα”

Ενώ η Ισπανία μπορεί να μην είναι το πρώτο μέρος που σκέφτεστε όταν πρόκειται για σκι -και δυστυχώς, ένα μεγάλο κομμάτι θέρετρων έχουν επηρεαστεί από την έλλειψη χιονιού φέτος λόγω ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών- η Λα Μολίνα και Μασέλλα στη Τζιρόνα έχουν διατηρήσει την κορυφαία ποιότητα χιονιού αυτή τη σεζόν.

Με 53 ευρώ την ημέρα, μπορείτε να επιδοθείτε στην αγαπημένη σας χειμωνιάτικη διασκέδαση, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα νιώσετε τον ευχάριστο ισπανικό ήλιο στο πρόσωπο σας καθώς κατεβαίνετε τα μαγευτικά βουνά.

tourismtoday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοί,aftoi