Π.Α.Σ.ΕΒΕ: Πρόσκληση στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

Αθήνα , 11/12/2017

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κάνει πραγματικά αγώνα δρόμου να ικανοποιήσει το σύνολο των απαιτήσεων ΕΕ - κεφαλαίου. Μετά την ολοκλήρωση της «δουλειάς» με το ασφαλιστικό, τις περαιτέρω φορολογικές επιβαρύνσεις σειρά έχει πάρει το ξερίζωμα και των τελευταίων εργατικών κατακτήσεων. Η απεργία έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης

που με ξεδιάντροπο τρόπο, νύχτα, σαν τους κλέφτες, προσπάθησε να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο από τη βουλή.

Αρκετά πληρώσαμε την κρίση τους!

Δεν θα πληρώσουμε και την ανάκαμψή τους!

Τα περίφημα πρωτογενή πλεονάσματα που μας διαφημίζουν έχουν δημιουργηθεί από το ξεζούμισμα εργαζομένων, συνταξιούχων και αυτοαπασχολουμένων. Η αύξηση του ΦΠΑ, οι αλχημείες στον υπολογισμό των εισφορών ελ. επαγγελματιών και εμπόρων, οι κατασχέσεις λογαριασμών, η συρρίκνωση παροχών σε υγεία παιδεία κλπ δημιούργησαν το «θαύμα» του πλεονάσματος. Ο προϋπολογισμός για το 2018 που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα και τις απαιτήσεις των μονοπωλίων, σε βάρος των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων και μικρών ΕΒΕ.

Όσο ξεδιάντροπα προχωρούν στην κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία άλλο τόσο ξεδιάντροπα γίνονται η φωνή των τραπεζών και διαλαλούν ότι οι κατασχέσεις είναι για το καλό μας ώστε να μπορούν οι τράπεζες με εύρυθμο τρόπο να συνεχίζουν το έργο τους.

Και επειδή δεν μπορεί η κυβέρνηση να ρισκάρει να ολοκληρώσει το έργο της, επειδή πρέπει πάνω απ’ όλα να επιτύχει την 3η αξιολόγηση, επειδή δεν πρέπει να χαλάσει την εικόνα που έχει η ΕΕ και η τρόικα για το θεάρεστο έργο της πρέπει να περιφρουρηθεί αυτό το έργο αξιοποιώντας τους μηχανισμούς καταστολής, επιστρατεύοντας αυταρχικές διαδικασίες.

Χαρακτηριστική είναι και η προσπάθεια της ηγεσίας του κλάδου μας, και μέσα από τις εργασίες της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Πλήρως ενταγμένη η ΠΟΦΕΕ στα κελεύσματα κυβέρνησης για προσπάθεια «ανάκαμψης της οικονομίας» μας καλεί σε εμπέδωση της φορολογικής συνείδησης, προσπαθεί να μας εξαπατήσει με φούμαρα περί μετατροπής της ομοσπονδίας σε ΝΠΔΔ για καλύτερη θέση στις διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις. Κόντρα σε κάθε φωνή αντίστασης και οργάνωσης του αγώνα προσπαθεί να περιχαρακώσει την εξουσία της με μέτρα θεσμικής θωράκισης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Απαιτούμε- διεκδικούμε:

• Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα αφορολόγητο όριο. Αύξηση του αφορολόγητου στις 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των ληστρικών φορολογικών νόμων που επιβάλλουν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ εδώ και τώρα, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Να φορολογηθεί άμεσα το μεγάλο κεφάλαιο με προοδευτική φορολόγηση για τα μεγάλα εισοδήματα στο 45%

• Κανένας συνάδελφος μόνος του μπροστά στο φάσμα των κατασχέσεων. Άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία κ.ο.κ. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κτλ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.

• Απαιτούμε αξιοπρεπείς συντάξεις εδώ και τώρα, δωρεάν υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων χρόνων.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 10.30 στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση 10.00πμ Πλ. Κάνιγγος)

Keywords
Τυχαία Θέματα