Παρασκήνιο ΕΦΕΤ με αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Τι έγινε με μολυσμένα προϊόντα που εντοπίστηκαν στην Β. Έλλαδα;

11:00 15/12/2017 - Πηγή: seleo

Θέμα για τον ΕΦΕΤ «σήκωσε» η εφημερίδα «Δημοκρατία». Παρουσιάζοντας τη διαδρομή των προσώπων στη διοίκηση του Οργανισμού, γράφει σε ένα σημείο του ρεπορτάζ της το εξής:

«…το καλοκαίρι του 2011 λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις η αποπομπή του προέδρου του Ενιαίου Φορέα, καθηγητή Μικροβιολογίας Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Γιώργου Νυχά, από τον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο ΕΦΕΤ

είχε ανακοινώσει την απόσυρση κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος, μολυσμένων με το βακτήριο Escherichia Coli, σε εγκαταστάσεις του Lidl στη βόρεια Ελλάδα. Η απόφαση της αποπομπής του προέδρου του ΕΦΕΤ προκαλεί την εντονότατη αντίδραση καταναλωτικών οργανώσεων, των Οικολόγων Πρασίνων, ενώ ο Νίκος Χουντής ως ευρωβουλευτής τότε του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ερώτηση στην Κομισιόν. «Η ιστορία αυτή με την ανίχνευση του E. Coli είχε προκαλέσει την καθαίρεση του προέδρου του ΕΦΕΤ από την τότε κυβέρνηση, σε μια επίδειξη υποταγής στα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα και ενάντια στο συμφέρον της κοινωνίας και δη της δημόσιας υγείας» τονίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής στη «Δημοκρατία». Δείτε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

aftodioikisi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα