Εντυπωσιακή άνοδος για το ''Κίνημα Αλλαγής'', σταθερά μπροστά η ΝΔ

10:30 15/12/2017 - Πηγή: seleo

Διατηρεί το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση, ταυτόχρονα όμως οι δείκτες αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και τους θεσμούς βελτιώνονται σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η εξαμηνιαία έρευνα τάσης της MRB

που παρουσιάζει το News 24/7 και το Ραδιόφωνο 24/7. Την ίδια ώρα οι πέντε βασικοί δείκτες αισιοδοξίας συνεχίζουν να κινούνται αρνητικά αλλά με βελτίωση.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου παίρνει ποσοστό 30,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει

21,3%. Το προβάδισμα της ΝΔ συνδυάζεται με την εξαιρετικά υψηλή συσπείρωση που εμφανίζουν οι ψηφοφόροι του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (91,1%), σε αντίθεση με την συσπείρωση των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος που διαμορφώνεται στο 55,6%, αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με την μέτρηση του Ιουνίου.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,8% και το ΚΚΕ με 6,5%.

Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,8% στην πρόθεση ψήφου και το κόμμα των ΑΝΕΛ 2,2%.

Από τα Εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α συγκεντρώνει 2,1%, η Λαϊκή Ενότητα 1% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,5%. Το ποσοστό της Αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στην συγκεκριμένη μέτρηση στο 12,8%.

Εικόνα Πολιτικών Προσώπων

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, η δημοτικότητα (θετικές κρίσεις) για τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Α. Τσίπρα ανέρχεται στο 22,9%.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κ. Μητσοτάκης αξιολογείται θετικά από το 29,2% των πολιτών.

Οι αξιολογήσεις των υπόλοιπων αρχηγών των κομμάτων έχουν ως εξής:

Φώφη Γεννηματά -> 17,7%

Βασίλης Λεβέντης -> 10,3%

Δημήτρης Κουτσούμπας -> 10%

Σταύρος Θεοδωράκης -> 8%

Πάνος Καμένος -> 8%

Νίκος Μιχαλολιάκος -> 6,7%

Παναγιώτης Λαφαζάνης -> 4,3%

Ζωή Κωνσταντοπούλου -> 7,5%

Στο δίπολο καταλληλότητας Πρωθυπουργού προηγείται ο κ. Κ Μητσοτάκης με ποσοστό 31,7% έναντι 22,1% του κ. Α. Τσίπρα, με μία διαφορά της τάξης του 9,6% (Ιούν. 11%)

Οι σχετικά καλύτερες αξιολογήσεις του Πρωθυπουργού (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπερείχε του αντιπάλου) εντοπίζονται στα θέματα της:

Ι) Διαφάνειας (23,6%)

ΙΙ) Της Κοινωνικής Πολιτικής (22,9%)

ΙΙΙ) Της Εξωτερικής Πολιτικής (22,7%)

ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κ. Μητσοτάκης (που υπερτερεί σε όλες τις παραμέτρους), εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά αξιολόγησης σε θέματα:

Ι) Εξωτερικής Πολιτικής (30,5%)

IIΙ) Διαπραγμάτευσης με Εταίρους & Δανειστές (28,9%)

II) Οικονομικής Πολιτικής και Ανάπτυξη (28,4%)

Επισημαίνεται ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται περισσότερο κριτικοί απέναντι στον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα σε όλα τα θέματα / τομείς, σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους της ΝΔ που εκφράζουν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης απέναντι στον κ. Κ. Μητσοτάκη.

www.news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα