Καταγγελία σε βάρος μεταφορικών εταιρειών Καβάλας για συμφωνίες για τα κόμιστρα μεταφοράς λιπασμάτων

07:16 4/12/2017 - Πηγή: seleo

Μια περίεργη υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από καταγγελία που

φέρεται να έκανε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (τότε Εμπορίου) η ELFE ΑΒΕΕ (πρώην ΒΦΛ). Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (η οποία ανέλαβε αυτεπάγγελτα την έρευνα μετά την καταγγελία), μεταφορικές εταιρείες του νομού

Καβάλας φαίνεται να συμμετείχαν σε οριζόντια συμφωνία με αντικείμενο τον καθορισμό των κομίστρων που χρέωναν για τη μεταφορά λιπασμάτων.

Σύμφωνα με την ανωτέρω οι εμπλεκόμενες μεταφορικές επιχειρήσεις και το σωματείο επαγγελματιών ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων του φέρονται συμμετείχαν σε οριζόντια συμφωνία με αντικείμενο τον καθορισμό των κομίστρων που χρέωναν για τη μεταφορά λιπασμάτων της εταιρείας «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΑΕ»‭ ‭ ‬‬(ΒΦΛ-νυν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ELFE ΑΒΕΕ),‭ ‬‬τον ‬καθορισμό‭ ‬της‭ ‬πιστωτικής‭ ‬πολιτικής,‭ ‬την‭ ‬κατανομή‭ ‬μεταξύ‭ ‬τους‭, ‬του σχετικού‭ ‬μεταφορικού‭ ‬έργου‭ ‬και‭ ‬τον‭ ‬αποκλεισμό‭ ‬ανταγωνιστών‭ ‬και‭ ‬άλλων ‬τρόπων διακίνησης των εν λόγω προϊόντων, κατά παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/1977 και του άρθρου 1 του ν.3959/2011. Κατά την εισήγηση, οι ανωτέρω πρακτικές συνιστούν ενιαία και διαρκή παράβαση, η οποία διήρκησε από το 1995 έως τουλάχιστον το 2015.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται να συνεδριάσει στις 24 Ιανουαρίου 2018, ώστε να εξετάσει εάν καταστρατηγείται η λειτουργία του ανταγωνισμού. Υπενθυμίζεται‭ ‬σχετικά, ‬ότι‭ ‬η‭ ‬εισήγηση‭ ‬δεν‭ ‬είναι‭ ‬δεσμευτική‭ ‬για‭ ‬την‭ ‬ ‭ ‬Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας όλων των εμπλεκόμενων μελών.

Ο πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων Καβάλας Ανέστης Τσουρουκίδης ερωτήθηκε από το Kavala Portal για το όλο θέμα, εκφράζοντας την απορία του για την καταγγελία αυτή και δεσμευόμενος ότι θα μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες εντός των επόμενων ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα