Ελπίδες για συμφωνία Brexit στη σημερινή συνάντηση

Ελπίδες ότι μπορεί να είναι έτοιμη μια συμφωνία με τη Βρετανία για το Brexit δημιουργεί η συνάντηση, που θα έχουν στις 12.00 ώρα Κύπρου
ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, με ευρωβουλευτές.


Η συνάντηση με την ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου για το Brexit, της οποίας ηγείται ο Γκι Φερχόφστατ, φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου για μια συμφωνία

σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει οποιαδήποτε συνθήκη για το Brexit.

Οι κύριοι Γιούνκερ και Μπαρνιέ θα έχουν, εξάλλου, το μεσημέρι γεύμα εργασίας με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Μέι θα υποβάλει νέα προσφορά για τον χρηματικό διακανονισμό του «διαζυγίου».

«Δύσκολο αλλά εφικτό» χαρακτήρισε αξιωματούχος της Ε.Ε. το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ του Προέδρου της Κομισιόν και της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Με, σε ό,τι αφορά τα θέματα – κλειδιά, που καθυστερούν την έναρξη των συνομιλιών για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου.



Στο μεταξύ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Daily Mail, ένα από τα βρετανικά ΜΜΕ, που πρωτοστάτησαν στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, το 50% των Βρετανών τάσσεται υπέρ μίας δεύτερης ψηφοφορίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., ενώ το 35% θεωρεί ότι το Brexit θα επιδεινώσει την οικονομική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης ένας στους δύο ερωτηθέντες υποστηρίζουν τη διεξαγωγή ακόμη μίας ψηφοφορίας για τους τελικούς όρους μίας συμφωνίας εξόδου της χώρας τους από την Ε.Ε., το 34% απορρίπτουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα και το 16% δεν διατυπώνει άποψη.

Είναι η πρώτη φορά, που δημοσκόπηση καταγράφει υποστήριξη προς τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Η Daily Mail επισημαίνει ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση από την περασμένη εβδομάδα, όταν τα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν την πληροφορία ότι το Λονδίνο ετοιμάζεται να πληρώσει περί τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για να διευθετήσει τον «λογαριασμό» του διαζυγίου ανοίγοντας τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις της δεύτερης φάσης, που θα καθορίσουν τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα