Χωρίς παιδιατρική κλινική το νοσοκομείο Φλώρινας - Στα Σκόπια πηγαίνουν να γεννήσουν οι γυναίκες

17:46 9/1/2018 - Πηγή: seleo

Χωρίς παιδίατρο έμεινε το νοσοκομείο Φλώρινας καθώς από τις 15 Δεκεμβρίου 2017 συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής της κλινικής ενώ η μοναδική παιδίατρος που απέμεινε έχει άδεια τοκετού.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Χιωτίδης ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει πως «εξυπηρετούμαστε από γιατρούς των νοσοκομείων Κοζάνης, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας.

Επιστρατεύτηκε κόσμος από όμορα νοσοκομεία και βγήκε ένα πρόγραμμα που καλύπτει μόνο τα επείγοντα περιστατικά και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Έρχονται δηλαδή καθημερινά παιδίατροι στη Φλώρινα. Αλλά δεν γίνονται εισαγωγές. Και οι εγκυμονούσες πάνε στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Στο σχεδιασμό μας είναι η προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Παιδιατρικής μέχρι το τέλος του μήνα».

Λόγω της έλλειψης μόνιμου παιδιάτρου, σταμάτησαν όπως ήταν αναμενόμενο και οι γέννες στο Νοσοκομείο, αν και υπάρχουν γυναικολόγοι, με αποτέλεσμα οι έγκυες γυναίκες να πηγαίνουν στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα για να γεννήσουν. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλές έγκυες γυναίκες της περιοχής αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Μπίτολα των Σκοπίων για να γεννήσουν. Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην πόλη υπό τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ παρουσία Υπηρεσιακών και Πολιτικών παραγόντων της περιοχής και αναμένεται να δοθεί λύση. Πρώτο Θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα