Αυτός είναι ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης που προτείνουν οι ενεργειακοί επιθεωρητές

18:46 18/9/2022 - Πηγή: seleo

Την ώρα που η Κομισιόν ανακοίνωσε τη δική της πολιτική στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας με μέτρα που θυμίζουν κατά πολύ τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, στο Μαξίμου ετοιμάζουν να «τρέξουν» ένα επιπλέον σχέδιο που αφορά στην παρέμβαση στην τιμή των καυσόξυλων και πέλετ, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα αφού έρχεται ο χειμώνας και οι πολίτες ψάχνουν λύση για τη θέρμανση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας

στην ΕΡΤ, δεν έκρυψε πως υπάρχουν κάποιες ανισότητες και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα εστιάσουν ακριβώς εκεί για να εξαλειφθούν οι δυσλειτουργίες, όπως οι… τρελές αυξήσεις σε καυσόξυλα και πέλετ: «Ηδη η Γενική Γραμματεία Εμπορίου ασχολείται και συγκαλώ σύσκεψη για πλαφόν. Σίγουρα θα υπάρξει παρέμβαση στην αγορά, αλλά το πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης θέλω να είναι σε σημείο που να μην προκαλέσει ”μαύρη αγορά”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής Ευάγγελος Πάνος έδωσε συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας και πρότινε τη φθηνότερη λύση για θέρμανση τον φετινό χειμώνα. Οπως είπε, τουλάχιστον 30 ευρώ το χρόνο στον λογαριασμό μπορεί να κοστίζει σε ένα νοικοκυριό η συσκευή της τηλεόρασης που βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως στην πρίζα. Το ίδιο περίπου «καίει» κι ένας υπολογιστής που βρίσκεται μόνιμα στην πρίζα, εξήγησε ο ίδιος, περίπου 15 ευρώ ετησίως κοστίζει η χρήση ενός εκτυπωτή.
Οσον αφορά τη θέρμανση, ο κ. Πάνος είπε πως η αντλία θερμότητας είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο οικονομικοί είναι οι ατομικοί επιτοίχιοι λέβητες φυσικού αερίου.

Το άρθρο Αυτός είναι ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης που προτείνουν οι ενεργειακοί επιθεωρητές εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα