Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει την έκδοση επίσημου NFT

23:09 6/4/2022 - Πηγή: Insomnia

Φαίνεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να ασπαστεί τα κρυπτονομίσματα και τα μη αντικαταστατά τεκμήρια όπως ονομάζονται τα NFT (Non-Fungible Tokens).

Ο Υπουργός Οικονομικών, Rishi Sunak, ανακοίνωσε ότι το Βασιλικό Νομισματοκοπείο θα εκδώσει ένα επίσημο NFT κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι. O αρμόδιος Υπουργός για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες John

Glen δήλωσε ότι «σύντομα η κυβέρνηση θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες» και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμβολίζει την προσέγγιση «forward-looking» που θα ακολουθήσει η χώρα όσον αφορά τις τεχνολογίες κρυπτογράφησης.

Το NFT θα έρθει ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την υποστήριξη των χρηματοοικονομικών τεχνολογιών και ειδικότερα των κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με τον John Glen, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στοχεύει να δημιουργήσει ένα «δυναμικό ρυθμιστικό τοπίο» που θα καλωσορίζει την τεχνολογία.

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση σχεδιάζει την νομοθεσία που θα καλωσορίζει τα stablecoins στην υποδομή πληρωμών της χώρας, εξετάζει το νομικό καθεστώς των Αποκεντρωμένων Αυτόνομων Οργανισμών (DAO) ενώ παράλληλα ευελπιστεί να απομακρύνει τα όποια «αντικίνητρα» σε επενδυτικά funds που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση θέλει να θέσει τα «περιουσιακά κρυπτο-στοιχεία» όπως τα NFT υπό ρυθμιστικό έλεγχο. «Δεν πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τη ρύθμιση ως κάτι το στατικό και άκαμπτο» δήλωσε ο John Glen και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει αντίθετα να το σκεφτόμαστε (το ρυθμιστικό πλαίσιο) με όρους ρυθμιστικού «κώδικα» -σαν αυτόν τον υπολογιστών- τον οποίο θα τελειοποιούμε και θα ξαναγράφουμε όταν απαιτείται».

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη πειραματιστεί -με την τεχνολογία- αξιοποιώντας ένα ρυθμιστικό sandbox και σχεδιάζει να προχωρήσει στο πρώτο, μίας σειράς από πολιτικά «crypto-sprints» τον ερχόμενο Μάιο. Η κυβέρνηση πρόκειται να σχηματίσει ένα «Cryptoasset Engagement Group» (σαν ομάδα εργασίας), που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από την FCA, την Τράπεζα της Αγγλίας και διάφορες επιχειρήσεις, οι οποίοι θα πραγματοποιούν έως και οκτώ συναντήσεις ετησίως.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα