Το OnePlus 12 θα είναι το πρώτο κινητό με τον αισθητήρα LYTIA της Sony για την κάμερα

Το OnePlus 12 αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον τελευταίας γενιάς αισθητήρα εικόνας Sony LYTIA που πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της κάμερας.

Το OnePlus 11 επιδεικνύει αρκετά καλή απόδοση στον τομέα της κάμερας, οπότε ανυπομονούμε να δούμε τις επιδόσεις του αντικαταστάτη του. Με το περσινό OnePlus 11, η εταιρεία επανήλθε στην αγορά των ναυαρχίδων, προβάλλοντας ως πλεονεκτήματα την υψηλή απόδοση, τις κορυφαίες ταχύτητες φόρτισης

και την τιμή, που ήταν χαμηλότερη των ανταγωνιστικών προτάσεων. Οι κάμερες επίσης, που έφεραν το λογότυπο της Hasselblad, αποδείχτηκαν αρκετά καλές, προσφέροντας ποιότητα εικόνας που ξεπερνούσε τον μέσο όρο και μερικές φορές μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εξαιρετική.

Με το OnePlus 12, η εταιρεία φιλοδοξεί να επαναλάβει την ίδια εμπορική επιτυχία ταράσσοντας τα νερά στην κατηγορία των ναυαρχίδων με αιχμή του δόρατος τον νέο αισθητήρα Sony LYTIA. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Oppo, η μητρική εταιρεία της OnePlus, συνεργάζεται με την Ιαπωνική εταιρεία για να φέρει την τελευταίας γενιάς τεχνολογία αισθητήρα που αναπτύχθηκε από την Sony Semiconductor Solutions Corporation στις μελλοντικές ναυαρχίδες της. Το OnePlus 12 θα είναι το πρώτο που θα αποκτήσει τον κορυφαίας τεχνολογίας αισθητήρα 50MP (ενδεχομένως θα έχει την ονομασία IMX966) της Ιαπωνικής εταιρείας.

Ο αισθητήρας μεγέθους 1/1,4” βασίζεται στην τεχνολογία «dual-layer stacked transistor pixels». Η συγκεκριμένη τεχνολογία έκανε πρεμιέρα στην αγορά με το Xperia 1 V, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσε τον αισθητήρα Exmor T (IMX888) και πιο πρόσφατα την ξαναείδαμε στο OnePlus Open. Το πλεονέκτημα της χρήσης αυτών των καινοτόμων transistor pixels δύο στρωμάτων -ένα για τη φωτοδίοδο και ένα για το φωτοτρανζίστορ- επιδεικνύει καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Υποτίθεται, ότι μπορεί να συλλάβει τόσο φως όσο και ένας μεγαλύτερος αισθητήρας 1” ωστόσο όπως είναι κατανοητό το συνολικό μέγεθος του αισθητήρα είναι συγκριτικά μικρότερο.

Τα αποτελέσματα νυχτερινής φωτογράφισης με το OnePlus ήταν ανάμικτα, οπότε ο νέος αισθητήρας θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά και να φέρει τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας πιο κοντά στους σημερινούς ηγέτες της φωτογράφισης με χαμηλά επίπεδα φωτισμού, όπως είναι οι Apple, Google και Samsung.

Από την ανάρτηση της OnePlus στο Κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo δεν γίνεται αναφορά σε κάποια ημερομηνία λανσαρίσματος. Παρόλα αυτά, το πιθανότερο είναι το OnePlus 12 να λανσαριστεί είτε στα μέσα Δεκεμβρίου (που θα σηματοδοτούσε και τη 10η επέτειο της εταιρείας) είτε τον Ιανουάριο του 2024. Η συσκευή, πέρα από τον κορυφαίο αισθητήρα της Sony, αναμένεται να βασίζεται και στην κορυφαία πλατφόρμα της Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα