Τη Δευτέρα το εμπορικό λανσάρισμα υπηρεσιών οπτικών ινών από την Wind

Η Wind θα είναι όπως όλα δείχνουν ο πρώτος τηλεπικοινωνιακός πάροχος που θα λανσάρει εμπορικά υπηρεσίες οπτικής ίνας ως τον τελικό χρήστη, με την εταιρεία να έχει προγραμματίσει σχετική παρουσίαση την προσεχή Δευτέρα 20/11.

Οι ανακοινώσεις της Wind αναμένεται να περιλαμβάνουν δυνατότητα σύνδεσης FttH (Fiber

to the Home) αλλά και FttB (Fiber to the Building) όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι το κτίριο και μετά μοιράζεται σε κάθε σπίτι μέσω του κλασσικού δικτύου χαλκού, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας G.fast. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ταχύτητες που επιτυγχάνονται είναι μεγαλύτερες των 300Mbps ενώ στην περίπτωση του FttH, οι ταχύτητες που θα μπορεί να προσφέρει η εταιρεία φτάνουν το 1 Gbps.

Με βάση και την παρουσίαση του πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών που ανέπτυξε η Wind στην Καλαμάτα και είδαμε από κοντά, γνωρίζουμε ότι η εταιρεία δοκίμασε τεχνολογίες VDSL vectoring / vplus και G.fast μέσω FttC όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την καμπίνα (ΚΑΦΑΟ) και στη συνέχεια με το υπάρχον καλώδιο χαλκού ως τον τελικό χρήστη. Κατά τις δοκιμές, η Wind μπόρεσε να επιτύχει ταχύτητες από 50 έως 300Mbps.

Αν και τη Δευτέρα θα μάθουμε την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η Wind στις υπηρεσίες οπτικών ινών, με βάση και την τελευταία ενημέρωση, στόχος της εταιρείας είναι αυτή να είναι «αρκετά ελκυστική χωρίς να απέχει από το μέσο όρο των αντίστοιχων πακέτων που προσφέρουν πάροχοι της Ε.Ε, περίπου στα €50/μηνιαίως για σύνδεση 2play και με εγγυημένη ταχύτητα τουλάχιστον 100mbps».

Keywords
Τυχαία Θέματα