Η Vive ανακοίνωσε την ανοιχτή πλατφόρμα Vive Wave και το stand-alone VR headset Vive Focus

Η Vive ανακοίνωσε το πρώτο της stand-alone, και untethered headset εικονικής πραγματικότητας με την ονομασία Vive Focus.

Επίσης πρόκειται για την πρώτη υλοποίηση που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Vive Wave. Δώδεκα Κινέζικες εταιρείες έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία με τη Vive και πρόκειται να διαθέσουν προϊόντα στην αγορά που βασίζονται

στη πλατφόρμα Wave.

Το Focus προσφέρει “μέσα-έξω” tracking 6-DoF (Degrees-of-Freedom) και από την ώρα που δεν εξαρτάται από καλώδια ή ακόμα και από Vive Lighthouses, η εταιρεία ισχυρίζεται πως προσφέρει εμπειρία σε “world-scale” (οπότε αποχαιρετούμε το room-scale). Τη συσκευή συνοδεύει ένα χειριστήριο κίνησης (motion controller). Το headset εικονικής πραγματικότητας είναι “powered” από την πλατφόρμα VR Snapdragon 835 της Qualcomm, την ώρα που το Oculus Go βασίζεται στο Snapdragon 821 SoC.

Το Vive Focus εξοπλίζεται με χαμηλής υστέρησης οθόνες AMOLED που η HTC ισχυρίζεται ότι θα προσφέρουν “αξεπέραστη ευκρίνεια” (άγνωστης για την ώρα ανάλυσης). Τόσο η τιμή όσο και η διαθεσιμότητα θα ανακοινωθούν από την εταιρεία σε λίγο καιρό.

Η Vive επίσης συνεργάστηκε με τη Unity για να ενεργοποιήσουν τo “on-click publishing" περιεχομένου VR στο Viveport – τόσο για PC, standalone ή mobile developers. Αρχικά, ο στόχος της εταιρείας θα είναι η Κινέζικη αγορά. Μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα το Vive Focus να μην κυκλοφορήσει ποτέ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Site: GSMArena

Keywords
Τυχαία Θέματα