Αγωγή σε βάρος της Apple κατέθεσε η εταιρεία Corephotonics για παραβίαση ευρεσιτεχνιών που σχετίζονται με τη διπλή κάμερα

Η εταιρεία Corephotonics, μία Ισραηλινή εταιρία που ειδικεύεται στη τεχνολογία κάμερας dual-lens κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Apple για παραβίαση ευρεσιτεχνίας που σχετίζεται με τη τεχνολογία διπλής κάμερας που χρησιμοποιεί στις συσκευές iPhone, όπως στα iPhone 7 Plus και iPhone

8 Plus.

Η Ισραηλινή εταιρεία ισχυρίζεται ότι πλησίασε την Apple για να συζητήσει τη πιθανότητα συνεργασίας, αλλά η Apple δεν θέλησε να συζητήσει το ενδεχόμενο και προχώρησε στην εφαρμογή της τεχνολογίας διπλής κάμερας από μόνη της. Το Ισραηλινό startup μάλιστα ισχυρίζεται ότι η Apple καυχήθηκε –τουλάχιστον ο διαπραγματευτής της Αμερικάνικης εταιρείας- ότι θα μπορούσε να παραβιάσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας αν το επιθυμούσε χωρίς το παραμικρό φόβο.
Το στέλεχος της Apple που ανέλαβε μάλιστα τις διαπραγματεύσεις είπε στους εκπροσώπους του startup, όπως ισχυρίζονται, πως θα χρειαστούν "χρόνια και εκατομμύρια δολάρια" προτού ο κατασκευαστής του iPhone χρειαστεί να πληρώσει ή να αποζημιώσει, εάν έχει όντως παραβιάσει κάποιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η υπόθεση είναι περισσότερο πολύπλοκη από όσο φαίνεται, αφού η Apple κατέχει τα δικά της διπλώματα ευρεσιτεχνίας πάνω στην τεχνολογία διπλής κάμερας, οπότε είναι γνωστό που εξερευνούσε τη συγκεκριμένη ιδέα. H Corephotonics θα χρειαστεί να προβάλει στοιχεία ότι η Apple δεν θα μπορούσε να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία διπλής κάμερας ανεξάρτητα. Επιπλέον, θα πρέπει να αποδείξει ότι όντως οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν όπως περιγράφονται από την ίδια. Αν και το startup περιέγραψε με πολλές λεπτομέρειες τη πορείο των συζητήσεων και τις διαπραγματεύσεις, εντούτοις το πιθανότερο είναι ότι το δικαστήριο θα ζητήσει περισσότερα στοιχεία.

Η Corephotonics πάντως ξεκίνησε να εξερευνά την ιδέα της dual-lens camera εδώ και αρκετό καιρό και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, όπως με τις Samsung Electro-Mechanics και OmniVision. Από τη μεριά της Apple ωστόσο γνωρίζουμε ότι το 2015 εξαγόρασε την εταιρεία LinX Imaging, μία επίσης Ισραηλινή εταιρεία που ειδικευόταν στον multi-aperture εξοπλισμό για κάμερες για φορητές συσκευές, οπότε σίγουρα η Apple έχει χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες της. Αν έχει χρησιμοποιήσει και άλλες, πέρα από αυτές, και μάλιστα χωρίς άδεια, είναι κάτι που ενδεχομένως θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε μελλοντικά.

Site: Engadget

Keywords
Τυχαία Θέματα