Συνεχίστηκε και το Q3 η πτωτική πορεία των αποστολών tablet αλλά η Apple κέρδισε έδαφος

Το τρίτο τρίμηνο του 2017 οι αποστολές συσκευών tablet έφτασαν τις 40 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με την εταιρεία IDC.

Οι βασικοί λόγοι της υποχώρησης των αποστολών tablets για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο είναι η αύξηση στη ζήτηση των έξυπνων κινητών αλλά και η ενίσχυσης της θέσης των παραδοσιακών υπολογιστών στην αγορά. Σύμφωνα με τους

αναλυτές της IDC, το ποσοστό της μείωσης ισοδυναμεί με 5,4%, όταν το τρίτο τρίμηνο του 2016 οι αποστολές tablets ήταν 42,3 εκατομμύρια.

Οι τέσσερις από τις πέντε εταιρείες που βρίσκονται πάντως στις πρώτες θέσεις σημείωσαν αύξηση στις αποστολές τους από έτος-σε-έτος. Οι αποστολές των συσκευών iPad έφτασαν τις 10,3 εκατομμύρια, έχοντας μερίδιο 25,8% στην αγορά. Η Samsung ήταν δεύτερη με 6 εκατομμύρια μονάδες ή 15% ενώ η Amazon βρέθηκε στη τρίτη θέση. Οι Huawei και Lenovo βρέθηκαν μαζί στη τέταρτη θέση με τις αποστολές τους να φτάνουν τα 3 εκατομμύρια για καθεμία.

Η πτώση προέρχεται από τους υπόλοιπους κατασκευαστές, οι αποστολές των οποίων το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου του 2016 είχαν φτάσει τις 18,1 εκατομμύρια με μερίδιο 42,8% στην αγορά. Αυτό το τρίμηνο (Q3 2017), οι αποστολές όλων τους έφτασαν μόλις τα 13,3 εκατομμύρια, δηλαδή το ένα τρίτο των συνολικών.

Σύμφωνα με έρευνα της IDC, είναι πιθανότερο οι κάτοχοι τόσο convertibles όσο και detachables να προτείνουν σε άλλους την αγορά ενός convertible laptop από εκείνη ενός detachable gadget. Η περίοδος των Χριστουγεννιάτικων διακοπών “ενδεχομένως να αποδειχτεί ένα καθοριστικό σταυροδρόμι για τη κατηγορία” που περιλαμβάνει τόσο slates/ tablets όσο και detachable συσκευές.

Site: GSMArena

Keywords
Τυχαία Θέματα