Μηνύσεις 1,6 δισ. δολαρίων κατά του Spotify

18:28 4/1/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ spotify-minisi.jpg Σε μπλεξίματα ξανά η δημοφιλής μουσική πλατφόρμα | Dreamstime 04.01.2018, 17:28 Συντάκτης: efsyn.gr

Νέοι μπελάδες για το Spotify, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με ακόμη μία μήνυση ύψους 1,6 δισ. δολαρίων. Η Wixen Music, η εταιρεία που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα έργων καλλιτεχνών όπως ο Neil Young, ο Tom Petty και οι Doors,

ανακοίνωσε ότι κινείται νομικά κατά της μουσικής πλατφόρμας.

Η εταιρεία ζητάει το υπέρογκο ποσό, αλλά και έξτρα χρήματα για ψυχική οδύνη, καθώς υποστηρίζει ότι το Spotify έχει χρησιμοποιήσει χιλιάδες τραγούδια χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώσει.

Η μήνυση αυτή έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες μηνύσεις που επικεντρώνονται στην αποτυχία του Spotify να πληρώσει δικαιώματα για τη μουσική σύνθεση ενός κομματιού. Ο τομέας των δικαιωμάτων έχει δύο ξεχωριστά μέρη: Το πρώτο της ηχογράφησης, που ανήκει συνήθως σε κάποια δισκογραφική εταιρεία, και το δεύτερο που είναι τα δικαιώματα της σύνθεσης και ανήκει σε μουσικούς και εκδότες.

Εκπρόσωπος του Spotify αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Πέρυσι τον Μάιο το Spotify συμφώνησε σε έναν συμβιβασμό ύψους 43 εκατ. δολαρίων για μία παρόμοια περίπτωση, έπειτα από μήνυση των μουσικών David Lowery και Melissa Ferrick.

Στη μήνυσή της η Wixen κατηγορεί το Spotify ότι δεν έχει λάβει ούτε απευθείας άδεια ούτε προσωρινή άδεια χρήσης για τα τραγούδια του καταλόγου της. Στην εταιρεία ανήκουν, ακόμη, καλλιτέχνες όπως οι Zack De La Rocha και Tom Morello των Rage Against the Machine, Dan Auerbach των Black Keys, David Cassidy, Stevie Nicks, Kenny Rogers και Kim Gordon.

Αρκετοί από αυτούς, τον Σεπτέμβριο, μίλησαν ενάντια στην υπόθεση Lowery/Ferrick. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στο Spotify να αμφισβητήσει το εάν η Wixen έχει την άδεια να εκπροσωπήσει τους πελάτες της με αυτόν τον τρόπο.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Apple το Shazam για 400 εκατ. δολάρια Το streaming κυριαρχεί στη μουσική
Keywords
Τυχαία Θέματα