Και δεν την τρομάζουν οι φουρτούνες τη δική μας ράτσα!

10:32 5/11/2017 - Πηγή: efsyn
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Βασίλης Τσιτσάνης - Τα διαλεχτά παιδιά (Είμαστε αλάνια) Video of Βασίλης Τσιτσάνης - Τα διαλεχτά παιδιά (Είμαστε αλάνια) 05.11.2017, 10:16

Ξεφυλλίζω το επετειακό φύλλο της «Εφ.Συν.-Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου 2017» και... οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε. Πότε ήταν που κρατήσαμε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας στα χέρια μας; Μοιάζει σαν να 'ταν χθες και ταυτόχρονα τόσο μακρινό. Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια.

Γεμάτα αγωνία για το αν θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το στοίχημα, μεγάλες δυσκολίες, στενοχώριες, χαρές, εντάσεις,

καβγάδες, ξενύχτια, ατέλειωτες εργατοώρες, πολύωρες συνελεύσεις, αλλά και νέες γνωριμίες που οδήγησαν σε καινούργιες φιλίες, γλέντια, πάρτι, συναυλίες.

Το στοίχημα κερδήθηκε και όλοι όσοι συντελέσαμε σε αυτό είμαστε πολύ περήφανοι. Η πρώτη συνεταιριστική εφημερίδα στην Ελλάδα, το μικρό γαλατικό χωριό στον χώρο της ενημέρωσης, αντέχει, δεν υποτάσσεται στους «Ρωμαίους» (δηλαδή σε επιχειρηματικά ή κομματικά συμφέροντα) και διατηρεί την ανεξαρτησία της.

«Η "Εφ.Συν." είναι κάρφος στα μάτια τους γιατί έκανε πράξη την ανεξαρτησία που ονειρεύονται όλοι οι δημοσιογράφοι, γιατί παλεύει για να είναι ανεμπόδιστη η ελευθερία του Τύπου για όλους, γιατί δεν αλλάζει "γραμμή" με ένα νεύμα του εκάστοτε ιδιοκτήτη -όπως είναι δυστυχώς ο κανόνας για τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης-, γιατί φιλοξενεί στις σελίδες της τα καλύτερα από τα φωτεινά μυαλά της εποχής μας, γιατί στηρίζει και εμπνέεται από τους αγώνες των εργαζομένων και γιατί δεν φοβάται να αποκαλύπτει όσα οι άλλοι συγκαλύπτουν» έγραψε ο διευθυντής της εφημερίδας μας, Νικόλας Βουλέλης, στο άρθρο του στο αφιέρωμα για τα 5α γενέθλιά μας.

Σήμερα γιορτάζουμε και αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι για τα επόμενα -πολλά- χρόνια θα συνεχίσουμε να είμαστε καρφί στα μάτια τους, θα εξακολουθήσουμε να «ενοχλούμε» όσους πρέπει και τους αξίζει να «ενοχλούνται», θα συνεχίσουμε να είμαστε διαφορετικοί και να ξεχωρίζουμε από τον πολτό της ομοιομορφίας.


Δώρα Σελλά

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αναγνώστες μας και η «Εφημερίδα των Συντακτών»
Keywords
Τυχαία Θέματα