Ο Πόντος συνάντησε την Κρήτη στην Παγκρήτια Έκθεση στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

10:32 5/11/2017 - Πηγή: seleo

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της Παγκρήτιας Έκθεσης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην ΔΕΘ.

Για 9 ημέρες οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν αγνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς. Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια - αρτοσκευάσματα, μέλι, βασιλικό πολτό, βότανα, γλυκά, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, καλλυντικά, αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσιάζουν εκθέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.


Στο

πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων περισσότεροι από 400 χορευτές, 60 μουσικοί, δεκάδες εκπρόσωποι κρητικών πολιτιστικών σωματείων, αλλά και πλήθος εκπροσώπων πολιτιστικών σωματείων από άλλες περιοχές της Ελλάδας βρέθηκαν στην Παγκρήτια Έκθεση.

Χθες το πρωί, ο Ποντιακός Σύλλογος Ασπροβάλτας "Παναγία Σουμελά", είχε δυναμική παρουσία στην έκθεση, χορεύοντας ποντιακούς χορούς. Ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Κιτικίδης και η πρόεδρος του συλλόγου, Άννα Κελεκίδου, μαζί με μικρούς και μεγάλους που φορούσαν παραδοσιακές στολές συμμετείχαν στις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας μια «γέφυρα» σε Κρήτη και Πόντο.

O Ποντιακός Σύλλογος Ασπροβάλτας "Παναγία Σουμελά", θα συμμετέχει και στην παμποντιακή συνάντηση στις 3 Δεκεμβρίου, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα χορέψουν 2.500 άτομα.

Eνώ, μετά τους ποντιακούς χωρούς, σειρά είχε το Πεντοζάλι...

{youtube}nJSLxxCKLmU&t{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα