Η σκοτεινή ζωή του Nick Cave σε ασπρόμαυρο και όχι μόνο φόντο

19:29 12/9/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ cave-vivlio-ekdoseis.jpg Η πορεία του μεγάλου μουσικού σε ένα μοναδικό graphic novel 12.09.2017, 18:36 | Ετικέτες: Nick Cave, βιβλία, rock, alternative Συντάκτης: efsyn.gr

Μουσικός, στιχουργός, συγγραφέας, ηθοποιός. Ο Nick Cave είναι από τους πιο μοναδικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα και η ζωή και πορεία του παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τώρα ένα νέο graphic novel έρχεται να... φωτίσει τη σκοτεινή ζωή του Αυστραλού μουσικού.

Πίσω από την ιδιαίτερη αυτή βιογραφία, το «Mercy On Me» βρίσκεται ο Γερμανός κομίστας Reinhard Kleist. Ο Kleist, άλλωστε, έγινε γνωστός στους φίλους της μουσικής όταν, το 2010, επέλεξε να διηγηθεί με τον ίδιο τρόπο τη ζωή ενός εξίσου σκοτεινού μουσικού, του θρυλικού Johnny Cash.

Το βιβλίο, πότε ασπρόμαυρο, πότε με ξεχωριστά χρώματα, ξεκινάει από την παιδική ηλικία του Cave και τη δημιουργία των The Bithday Party, προτού περάσει στους Bad Seeds, αλλά και τη μάχη που έδωσε ο Nick Cave με την ηρωίνη και τις εξαρτήσεις.

Το graphic novel, άλλωστε, έχει «ευλογήσει» ο ίδιος ο Αυστραλός μουσικός δηλώνοντας «Ο Kleist για ακόμη μία φορά πήγε ένα βήμα παραπέρα το graphic novel δημιουργώντας μία τρομακτική συσχέτιση των τραγουδιών του Cave με βιογραφικές αλήθειες, αλλά και στοιχεία φαντασίας».

Ο Kleist στην ιστορία του χρησιμοποιεί μία σειρά από χαρακτήρες από τα τραγούδια και τα γραπτά του Nick Cave βάζοντάς τους μέσα στον σκοτεινό κόσμο του Αυστραλού καλλιτέχνη.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Υπάρχουν πράγματα που ήθελα να πω, αλλά φοβόμουν» Το πιο rock βίντεο για τα αδέσποτα Μία «πολεμική μηχανή» από τον Nick Cave
Keywords
Τυχαία Θέματα