Πρόεδρος ΣΤΑΣΥ: Δεν θα αραιώσουμε τα δρομολόγια του μετρό το καλοκαίρι

"Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές αλλά θα πρέπει και αυτοί να σεβαστούν το επιβατικό κοινό. Οταν πρόκειται να γίνει απεργία στο μετρό, θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν η διαδικασία έχει τηρηθεί σωστά. Διαφορετικά, θα πρέπει να αντιδρλασουμε. Ο,τι όπλα έχουμε θα τα χρησιμοποιήσουμε. Με συναίνεση μπορούμε όλα να τα λύσουμε. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα. Αλλά ας μην εκλαμβάνεται η διαλλακτικότητά μας ως αδυναμία".

Τις επισημάνσεις

αυτές έκανε ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Γιώργος Θωμόπουλος μιλώντας στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού στον ρ/σ 24/7 στους 88,6. Σε σχέση με το αίτημα για αραίωση των δρομολογίων του μετρό το καλοκαίρι προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι με τις άδειές τους ο κ. Θωμόπουλος είπε τα εξής:

"Δεν μπορούμε να αραιώσουμε τα δρομολόγια στο μετρό το καλοκαίρι γιατί η πόλη είναι τουριστική και ζούμε σε μνημονιακή περίοδο, μένουν στην Αθήνα όλο και περισσότεροι Ελληνες. Στις σταθερές συγκοινωνίες υπάρχουν εννέα σωματεία. Εχει συμβεί να απεργήσει ένα σωματείο και οι υπόλοιποι πληρώνονται κανονικά".

Ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα:

"Είμαστε μια μεγάλη εταιρεία με 2500 κόσμο (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) και σαφώς υπάρχουν τεχνικά θέματα. Ομως, δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας. Ο,τι κυκλοφορεί είναι απόλυτα ασφαλές".

Είπε επίσης ότι από τη γραμμή του τραμ αφαιρέθηκαν μηχανήματα και εντάχθηκαν στους σταθμούς του μετρό γιατί κρίθηκε περισσότερο αναγκαίο. Σε σχέση με την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε ότι τα έσοδα έχουν αυξηθεί κατά 30%, ενώ το 98% των σταθμών του μετρό έχουν κλείσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα