Καύσωνας "Κλέων": Βίντεο από drone δείχνει την Αθήνα να "φλέγεται" - Πού άγγιξε τους 74 βαθμούς η θερμοκρασία εδάφους

Μόνο... δροσιά προκαλούν τα 40άρια που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της επικράτειας λόγω του καύσωνα "Κλέων", μπροστά στις απίστευτες θερμοκρασίες που κατέγραψε θερμικό drone πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και πάνω από συγκεκριμένα ιστορικά μνημεία τη θερμότερη ημέρα του φετινού καλοκαιριού.

Το Up Stories σε συνεργασία με τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

και την τεχνολογική υποστήριξη του Drone House κατέγραψε τη θερμότερη και αμετάβλητη (οι θερμοκρασίες παρέμειναν αμετάβλητες και κατά τις απογευματινές ώρες) ημέρα του φετινού καλοκαιριού και οι αριθμοί "ζαλίζουν".

Από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα ήταν ο κυριολεκτικά "φλεγόμενος" αναβάτης δικύκλου στην Πλατεία Ομονοίας με το όχημα να παρουσιάζει θερμοκρασία 104 βαθμών Κελσίου, η μέση θερμοκρασία οδοστρώματος που παρέμεινε στους 60° κατά μέσο όρο για σχεδόν 8 ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και το Ηρώδειο όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 74 βαθμούς.

Αλλά και τα φυλάκια των τσολιάδων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα κατέγραψαν θερμοκρασία 70 βαθμών Κελσίου, ενώ εντύπωση προκαλεί η μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία, γύρω από δέντρα, συντριβάνια και πισίνες όπου δημιουργείται μικροκλίμα 15 βαθμών Κελσίου χαμηλότερο από τη μέση θερμοκρασία της πόλης.

Δείτε το εντυπωσιακό video drone από την ομάδα UpStories: Γιατί έχει τόση ζέστη στην Αθήνα; Δείτε το explainer του 24MEDIA Lab

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα