Τι ώρα πρέπει να ταξιδέψεις αεροπορικώς για να φύγεις στην ώρα σου, στην Ελλάδα

Η πύκνωση των δρομολογίων, σε πολλά αεροδρόμια διεθνώς, ειδικά τους μήνες αιχμής, αποφέρει προβλήματα καθυστερήσεων στις αναχωρήσεις. Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα προβλήματα της γερμανικής Airberlin που πτώχευσε, της βρετανικής Monarch που επίσης πτώχευσε και της Ryanair που ακύρωσε χιλιάδες πτήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού, υπήρξαν τεράστια θέματα με καθυστερήσεις και βέβαια ακυρώσεις πτήσεων.

Το ίδιο συνέβη σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό και στην

Ελλάδα, κυρίως λόγω της Ryanair, όμως επειδή αυξήθηκε πολύ η ταξιδιωτική κίνηση, υπήρξαν και καθυστερήσεις, λόγω της εποχικότητας. Οι καθυστερήσεις αυτές παρατηρήθηκαν τόσο στις συμβατικές αεροπορικές εταιρείες, όσο και στις λεγόμενες low cost (χαμηλού κόστους), που προσφέρουν φθηνότερα εισιτήρια με ανάλογες παροχές.

Η AirHelp συγκέντρωσε διάφορα στοιχεία, από πτήσεις που καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν, συγκρίνοντας τις 10 μεγαλύτερες συμβατικές εταιρείες με τις 10 κύριες χαμηλού κόστους που εκτελούν πτήσεις από αεροδρόμια όλης της Ελλάδας. Τα στοιχεία προέρχονται από μελέτη των τελευταίων 18 μηνών από τις πτήσεις σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το ποσοστό πτήσεων από εταιρείες χαμηλού κόστους που βγαίνουν εκτός προγράμματος φτάνει το 18,26%, με τη χειρότερη απόδοση να την έχει αεροπορική εταιρεία με ποσοστό 29,30%. Στις 10 πτήσεις που πετούν, οι 3 έχουν καθυστέρηση ή ακύρωση.

Την ίδια στιγμή, η καλύτερη αεροπορική χαμηλού κόστους ήταν κατά 7,36% εκτός χρόνου, με το αντίστοιχο ποσοστό κορυφαίας συμβατικής αεροπορικής εταιρείας να είναι 6,80%. Παράλληλα, ο μέσος όρος των καθιερωμένων αεροπορικών εταιρειών είναι σχεδόν 14%. Επομένως, έχουν καλύτερη απόδοση ακρίβειας χρόνου κατά 4,26% σε σύγκριση με τις χαμηλού κόστους εταιρείες που αναλύονται. Πάντως, αυτό δεν είναι δικαιολογία.

Η δε χειρότερη απόδοση αεροπορικής συμβατικής εταιρείας είναι στα 27,17%, αρκετά κοντά με τη χειρότερη χαμηλού κόστους (29,30%).

Κατά συνέπεια, οι διαφορές στις καθυστερήσεις δεν είναι πολύ μεγάλες. Είτε κάποιος αγόρασε φθηνό, είτε ακριβό εισιτήριο, δεν θα ταξιδέψει στην ώρα του. Επομένως, η AirHelp, προτείνει στους επιβάτες να επιλέγουν πτήσεις με άλλα κριτήρια, όπως για παράδειγμα τις ημέρες και τις ώρες πτήσης που τους βολεύουν.

Η πρόταση της AirHelp για μεγαλύτερες πιθανότητες ταξιδιού με ακρίβεια χρόνου, με όλες τις αεροπορικές εταιρείες, είναι:

Καλύτερη ώρα για να πετάξεις:

μεταξύ 6πμ – 12μμ, με 84.84% των πτήσεων να φεύγουν στην ώρα τους

Χειρότερη ώρα να πετάξεις:

μεταξύ 12μμ – 4μμ, με μόλις 76,57% των πτήσεων να φεύγουν στην ώρα τους

Καλύτερη ημέρα να πετάξεις:

Τρίτη με 82,33% ακρίβεια χρόνου & Κυριακή με 81,43% ακρίβεια χρόνου

Χειρότερη ημέρα να πετάξεις:

Σάββατο με 77,74% ακρίβεια χρόνου & Παρασκευή με 78,60% ακρίβεια χρόνου

«Το μόνο που θέλουμε είναι οι επιβάτες να απολαμβάνουν το ταξίδι τους με όποια αεροπορική εταιρεία και εάν έχουν επιλέξει. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε καθυστέρηση ή ακύρωση, η Airhelp θα είναι δίπλα τους για να τους προσφέρει βοήθεια και νομικές υπηρεσίες, ώστε να λάβουν τη νόμιμη αποζημίωσή τους,» δήλωσε η Χρύσα Πομόνη, υπεύθυνη επικοινωνίας Airhelp για Ελλάδα.

news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα,ellada