Τερέζα Μέι: Σχηματίζω κυβέρνηση για να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι προχωρά στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Σημείωσε ότι στόχος είναι να μπει τέλος στην αβεβαιότητα στη χώρα

Η Τερέζα Μέι ανακοινώνει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, αφού επισκέφθηκε τη βασίλισσα στα ανάκτορα το Μπάκιγχαμ και πήρε την εντολή.

«Θα σχηματίσω κυβέρνηση για να εξασφαλίσω τη σταθερότητα», είπε η επικεφαλής των Συντηρητικών, σημειώνοντας ότι «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να μπει τέλος στην αβεβαιότητα

«Ας πιάσουμε δουλειά», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί

θα ετοιμαστεί να διαπραγματευτεί το Brexit.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία προκήρυξε πρόωρες εκλογές για να ζητήσει «καθαρή εντολή» για τις διαπραγματεύσεις εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα καθώς οι Συντηρητικοί έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν ενισχύουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Χάνοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η επικεφαλής των Συντηρητικών δεν απέτυχε μόνο να ενισχύσει τη δύναμη του κόμματός της. Δυσχέρανε την ικανότητά της να επιβάλει τη γραμμή της στη διάρκεια των συζητήσεων με τις Βρυξέλλες, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σε δέκα ημέρες, εκτιμούν οι ειδικοί.

Υπέρμαχος ενός «σκληρού» Brexit, που περιλαμβάνει την αποχώρηση από την ενιαία αγορά, η Μέι προκήρυξε πρόωρες εκλογές με στόχο να εδραιώσει τη θέση της. Αντίθετα «βρέθηκε σημαντικά αποδυναμωμένη», υπογραμμίζει ο Κιθ Φέδερστοουν, ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής στο London School of Economics.

Οι έδρες που κερδίζουν τα κόμματα

Συντηρητικοί: 318Εργατικοί: 261Φιλελεύθεροι Δημοκράτες: 12Ενικό Κόμμα Σκωτίας: 35Πράσινοι: 0UKIP: 0Άλλο κόμμα: 24

news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα