Χανιά | Εξετάζει μήνυση κατά Βλαχάκη ο Πρωτοπαπαδάκης | Κάλεσε τον Βάμβουκα να τον «παραιτήσει»

Την παραίτηση του Αντιδημάρχου Χανίων κ. Μιχάλη Βλαχάκη, ζήτησε σήμερα ο πρώην Αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Μανώλη Σκουλάκη, κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης που μάλιστα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σημείωσε πως εξετάζει και το ενδεχόμενο να υποβάλει και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης πλαισιωμένος από δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Βλαχάκης, όταν τον κατήγγειλε πως στην περίοδο της θητείας του διέγραψε πρόστιμα από επιχειρήσεις των Χανίων,

ύψους 90.000 ευρώ.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Χανίων, είπε πως τίποτε από όσα είπε ο κ. Βλαχάκης δεν έχει συμβεί, ενώ παράλληλα τόνισε πως αυτό καταδεικνύεται από ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου το 2014.

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης είπε πως ο δήμος Χανίων τότε έπρεπε να προβεί σε αυτή την κίνηση, μετά από ένα ετεροπροσδιορισμό αδειοδοτήσεων για τους νόμιμους χώρους τόσο του δήμου όσο και της αρχαιολογίας.

Σε ότι αφορα τον κ. Βλαχάκη ειπώθηκε πως βρίσκεται σε πολιτική αδυναμία για να παράξει έργο, με αποτέλεσμα να κατασκευάζει ενόχους και γεγονότα που παρασύρουν στην δίνη τους και τον κ. Βάμβουκα.

Αναφερόμενος στην απόφαση για την διαγραφή των προστίμων είπε πως έχει ψηφιστεί και από τον σημερινό δήμαρχο ενώ έθεσε και το ερώτημα αν ο κ. Βλαχάκης γνώριζε αν ο κ. Βάμβουκας ψήφισε αυτή την απόφαση και αν γνώρισε επίσης αν ο κ. Βλαζάκης ήταν μέλος της επιτροπής για την επίλυση των φορολογικών διαφορών;

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης είπε πως αν ο νυν Αντιδήμαρχος τα γνώριζε όλα αυτά και τα απέκρυψε, τότε ο κ. Βάμβουκας θα πρέπει τον θέσει σε διαθεσιμότητα ή να θέσει ο ίδιος τον εαυτό του στη διάθεση του δημάρχου.

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης κάλεσε επίσης την δημοτική αρχή να πάρει γενναίες αποφάσεις για να σωθεί η πόλη και λίγο η υπόληψη της δημοτικής αρχής και να «κρατηθεί κάτι από αυτό που αφήσαμε εμείς στα τρία χρόνια που διοικήσαμε το δήμο Χανίων.»

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί πως την απόφαση για την διαγραφή των προστίμων την είχε πάρει επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών το 2014 που αποτελούνταν από τον τότε Αντιδήμαρχο αρμόδιο για τα οικονομικά κ. Πρωτοπαπαδάκη και που είχε ως μέλη τον τότε δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Κυνηγό και τον νυν δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Βλαζάκη.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα